23 Απριλίου 2019

Colpo Grosso της Δούρου για να ανοίξει τη χωματερή στο Γραμματικό!


Η κ. Δούρου και οι συν αυτής ισχυρίζονται ότι στο Γραμματικό θα προχωρήσουν στη λειτουργία ΧΥΤΥ (Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) και όχι χωματερής. Δεν είναι η πρώτη φορά που λένε ψέματα –από το 2014, άλλωστε, οι εξαγγελίες για το κλείσιμο της Φυλής και το σταμάτημα του έργου στο Γραμματικό έχουν μείνει στην ιστορία ως μερικές από τις μεγαλύτερες προεκλογικές απάτες!

Να τα πούμε απλά:
ια να υπάρχει «υπόλειμμα» πρέπει να γίνεται ανακύκλωση.
-Η ανακύκλωση στην Αττική το 2014 ήταν στο 4% (τόσο την παρέδωσε ο Σγουρός) και το 2019 έχει πέσει κάτω και από αυτό το εξωφρενικό νούμερο (τόσο την έφτασε η Δούρου)!
-Τα σκουπίδια που μαζεύονται στους μπλε κάδους είναι σύμμεικτα σκουπίδια –αφού στην Αττική δεν γίνεται ούτε διαλογή στην πηγή ούτε κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων (έτσι το άφησε ο Σγουρός το 2014, έτσι το έφτασαν η Δούρου ως περιφερειάρχης και ο Πατούλης ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ).
-Τα σύμμεικτα σκουπίδια πηγαίνουν στο εργοστάσιο ΕΜΑΚ Φυλής, όπου τα παραλαμβάνει η ΗΛΕΚΤΩΡ (επιχείρηση του Ομίλου Μπόμπολα) για να χωρίσει αυτά που θα πάνε για ανακύκλωση από αυτά που θα πάνε για θάψιμο στη χωματερή της Φυλής.
-Πάνω από το 96% των σκουπιδιών που μαζεύονται από τους μπλε κάδους –με αυτό το… καταπληκτικό ιδιωτικοποιημένο σύστημα δήθεν ανακύκλωσης, που χρυσοπληρώνουμε όλοι και όλες εμείς με τα δημοτικά μας τέλη- σήμερα που μιλάμε καταλήγουν στην χωματερή!

Η Ρένα Δούρου έχει το θράσος να ζητάει να αυξηθεί το σκουπίδι που μαζεύεται στο εργοστάσιο επεξεργασίας του ΕΜΑΚ Φυλής (από 250.000 τόνους σε 450.000 τόνους!), με μόνο σκοπό να το ονομάσει «υπόλειμμα» και να το θάψει στο Γραμματικό και σε νέα κύτταρα στη Φυλή.

Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους:
ΤΟ 96% ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΟΥ ΤΩΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΜΑΝΙ.
Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΥΤΥ, ΑΛΛΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ.
ΚΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ!

450.000 τόνοι σκουπιδιών στον ΕΜΑΚ σημαίνει:
- Διπλασιασμός των κερδών του Ομίλου Μπόμπολα, από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε όλοι και όλες μας
- Επέκταση του περιβαλλοντικού εγκλήματος στη Φυλή
- Άνοιγμα νέας χωματερής στο Γραμματικό
- Σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, αλλά και όλων μας (με τη μόλυνση του αέρα, του υδροφόρου ορίζοντα του εδάφους και της θάλασσας του Ευβοϊκού που έχουν ως συνέπεια αυτές οι χωματερές)

Πρέπει να τους σταματήσουμε!

Η Ρένα Δούρου είναι υπόλογη για τα εγκλήματα της Φυλής και του Γραμματικού, όσο ο Σγουρός και ο Πατούλης!

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 23/4 στις 2.30μμ  ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (ΑΝΤΕΡΣΕΝ 6 & ΜΩΡΑΪΤΗ 90 – ΑΘΗΝΑ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.