7 Ιανουαρίου 2011

Δεν πληρώνουμε διόδια - Δεν πληρώνουμε την κρίση τους!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9-1-11, 15:00μμ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του εθνικού δικτύου. Παράλληλα, το επόμενο χρονικό διάστημα υπάρχει σχεδιασμός να ανοίξουν  καινούργια σημεία διοδίων, καθιστώντας ακόμα πιο δυσβάσταχτη την προσπέλαση των εθνικών οδών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Αυτά εξάλλου προβλέπουν οι ληστρικές «συμβάσεις παραχώρησης» που ψήφισαν από κοινού η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. για να ενισχύσουν την κερδοφορία του κατασκευαστικού κεφαλαίου, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , προχώρησαν στην ιδιωτικοποίηση των έργων υποδομής, μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα και των συμβάσεων παραχώρησης.
Το θράσος τους πλέον δεν έχει όρια - δεν φτάνει που έχουν διαλύσει τους μισθούς και τις συντάξεις, απελευθέρωσαν τις απολύσεις , διέλυσαν το ασφαλιστικό, μας οδηγούν σε «χρεωκοπία»- ζητάνε να πληρώνουμε κι άλλο χαράτσι για τους δρόμους που έγιναν με λεφτά που πληρώνουμε τριπλά !
Τώρα λέμε: «δεν πληρώνω»
Καλούμε τους εργαζόμενους με τους αγώνες τους να καταργήσουν  και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων. Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες κυβέρνησης – μεγαλοεργολάβων -  ΜΜΕ να τρομοκρατήσουν αυτό το κίνημα. Ο αγώνας πρέπει να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά. Οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό, ελεύθερο για χρήση από όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Στις 9/1/2011 ανοίγουμε όλους τους σταθμούς διοδίων από τη Θεσσαλονίκη ως την Καλαμάτα και ένα νέο κύκλο αγώνων απέναντι σε όσους θέλουν να καταργήσουν τη ζωή και το μέλλον μας.
Απαιτούμε :
Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση χωρίς χαράτσια πουθενά.
Δημόσιες, σύγχρονες δωρεάν συγκοινωνίες.
Κανείς να μην πληρώσει διόδια , περνάμε ελεύθερα.
Να ακυρωθούν  οι συμβάσεις παραχώρησης στο κατασκευαστικό κεφάλαιο που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. 
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στις ΣΔΙΤ. Δημόσια έργα βελτίωσης και ανάπτυξης των κοινωνικών υποδομών και ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, με υλοποίησή τους από το κράτος για τις ανάγκες των πολλών, όχι για τα συμφέροντα των λίγων.
Πληρώνουμε τη χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων που γίνονται από ιδιώτες με τη σύμπραξη του κράτους. Ξαναπληρώνουμε με την αντιλαϊκή φορολογία. Πληρώνουμε πάλι διόδια για να τα χρησιμοποιούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.