20 Ιανουαρίου 2011

Να παρθεί πίσω η παράνομη και εκδικητική απόλυση στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ AUTECO.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική" Άγγελος Χάγιος συμμετείχε στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 19/1/2011, το σωματείο μισθωτών τεχνικών για την επαναπρόσληψη εργαζόμενου που απολύθηκε  από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ AUTECO (του ομίλου J&P), για να εκφράσει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του.
Ο εργαζόμενος απολύθηκε όταν προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, καθώς η εταιρεία απαιτούσε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, για τη μετατροπή του πενθημέρου σε εξαήμερο. Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η απόλυση αυτή έγινε για συνδικαλιστικούς, εκδικητικούς  λόγους. Είναι παράνομη και καταχρηστική και πρέπει να ανατραπεί.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι κρίση πριν από όλα σημαίνει επίθεση της εργοδοσίας στους εργαζόμενους, με την συνδρομή της κυβέρνησης και την τρομοκρατική συγχορδία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Οι σφαγείς των εργασιακών δικαιωμάτων νομίζουν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδεύουν με τα εργατικά δικαιώματα, καθώς και με ό, τι κινείται και αντιστέκεται.
Καλούμε όλες τις δυνάμεις που δρουν στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, να δώσουν μαζική και αποφασιστική απάντηση στην αυθαιρεσία και την απαράδεκτη ενέργεια της συνδικαλιστικής απόλυσης του συνάδελφου. Να δώσουν τη μάχη από ταξικές θέσεις ενάντια στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και για την υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.