10 Ιανουαρίου 2011

Ελεύθεροι δρόμοι για όλους!

Το κίνημα ενάντια στα διόδια που γιγαντώνεται σε όλη την Ελλάδα, άνοιξε την Κυριακή 9/1/2011 σταθμούς από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Καλαμάτα. Σε κλίμα γιορτής, οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Β.Α. Αττικής άνοιξαν και σήμερα τα διόδια Αφιδνών, κάνοντας πράξη το «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω».
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, το ίδιο και η ανταπόκριση των κατοίκων της Αττικής που περνούσαν ελεύθερα. Το κίνημα για ελεύθερους δρόμους, για κατάργηση των χαρατσιών και ακύρωση των συμβάσεων παραχώρησης στο κατασκευαστικό κεφάλαιο που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, συναντάει τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, τον αγώνα για δημόσιες, σύγχρονες δωρεάν συγκοινωνίες. Θα γίνει ποτάμι στην ίδια κοίτη, την αντίσταση στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης, που θα παρασύρει  κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ.
Στην κινητοποίηση μοιράστηκε προκήρυξη και συμμετείχε αντιπροσωπεία της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής" με επικεφαλής τον υπ. αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Δημ. Σαραφιανό.
Απαιτούμε :
Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση χωρίς χαράτσια πουθενά.
Δημόσιες, σύγχρονες δωρεάν συγκοινωνίες.
Να ακυρωθούν  οι συμβάσεις παραχώρησης στο κατασκευαστικό κεφάλαιο που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. 
Δημόσια έργα βελτίωσης και ανάπτυξης των κοινωνικών υποδομών και ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, με υλοποίησή τους από το κράτος για τις ανάγκες των πολλών, όχι για τα συμφέροντα των λίγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.