2 Ιανουαρίου 2011

Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με την εκλογή προεδρείου και επιτροπών

Ο Άγγελος Χάγιος έκανε την παρακάτω δήλωση, σχετικά με την διαδικασία εκλογής προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής:
«Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» θα αγωνιστεί στο πλευρό του λαϊκού κινήματος  για να μην φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης –ΕΕ- ΔΝΤ, του ‘Μνημονίου’ και του ‘Καλλικράτη’ και της εφαρμογής του στην Αττική από την Περιφέρεια και τους Δήμους. Για την κατάργηση του ληστρικού χρέους και την έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ. Θα δώσει τη μάχη και μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά των απολύσεων που διαλύουν τις δημόσιες -κοινωνικές υπηρεσίες., της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής και της φορομπηξίας σε Δήμους και Περιφέρειες. Κατά της επίθεσης στο εργατικό εισόδημα, στις κοινωνικές κατακτήσεις στην παιδεία, την υγεία και που πλήττει τους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους. Κατά των ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών υποδομών, της δημόσιας περιουσίας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και του περιβάλλοντος.

Η  “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική”, στηρίζει τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες στους ΟΤΑ, στα ΜΜΕ, τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Κερατέας για την αποτροπή της δημιουργίας ΧΥΤΑ. Συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων, για μονιμοποίηση τους. Στηρίζουμε τον αγώνα για δημόσια συγκοινωνία ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης και τον αγώνα για να μην κλείσουν σχολεία και νοσοκομεία με τις περικοπές και τις συγχωνεύσεις. Στηρίζουμε τις αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις στις 15 Γενάρη και τον κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών, ενάντια στις διακρίσεις, τη φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση της ζωής στις γειτονιές. Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις του μαχόμενου λαϊκού κινήματος, με κινητοποιήσεις διαρκείας, μέσω λαϊκών επιτροπών δράσης και δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών σε γειτονιές, δήμους και περιφέρεια.
Με κριτήριο την πολιτική μας αυτή και με βάση την εκτίμηση μας για την αντιδημοκρατική συγκρότηση και λειτουργία των θεσμών του «Καλλικράτη», θα καταψηφίσουμε τη διαδικασία εκλογής Προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής, στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.