4 Οκτωβρίου 2021

Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί - για την φασιστική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο


Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καταγγέλλει την επίθεση ομάδας φασιστών τραμπούκων, την Κυριακή 3 Οκτώβρη το απόγευμα στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στη πλατεία ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 αντιφασιστών, μεταξύ αυτών και μιας δημοτικής συμβούλου, που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στον «Ευαγγελισμό».

Η στρατιωτικού τύπου καταδρομική επίθεση εκτυλίχτηκε με την πλήρη ανοχή και την κάλυψη της Αστυνομίας. Όπως δήλωσε ο τοπικός διοικητής της ΕΛΑΣ, όταν η αστυνομία εμφανίστηκε μετά την επίθεση, είχε «άνωθεν εντολή να παρακολουθεί διακριτικά δύο τετράγωνα μακριά της πλατείας».

Η επίθεση αυτή συνέβη λίγες ώρες μετά από αντίστοιχη επίθεση φασιστικής συμμορίας στη Θεσσαλονίκη σε μέλη της ΚΝΕ που έκαναν πολιτική εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη. Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των φασιστικών προκλήσεων των προηγούμενων ημερών στην Σταυρούπολη, και πάλι με την ανοχή της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Δεν πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά». Ένα χρόνο μετά την ιστορική νίκη του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος τα υπολείμματα της ναζιστικής συμμορίας και οι επίγονοί της προσπαθούν να δηλώσουν ότι είναι ακόμα εδώ. Έχουν αυτό το θράσος γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ τους στρώνει το δρόμο και τους κλείνει το μάτι. Η κυβέρνηση της ΝΔ που στέγασε όλους τους βουλευτές του ΛΑΟΣ σε υπουργικούς θώκους, που ποντάρει στον ρατσισμό και τον εθνικισμό, με τη ρητορική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, με τη διαφήμιση των στρατοπέδων συγκέντρωσης και του φράχτη του Έβρου, με την κατάργηση δημοκρατικών κατακτήσεων με κάθε πρόσχημα. Η κυβέρνηση που, μετά τις φασιστικές προκλήσεις στη Σταυρούπολη, αντί να καταδικάσει απερίφραστα, κατέφυγε στην αντιδραστική θεωρία των «δυο άκρων» δίνοντας συγχωροχάρτι στις φασιστικές συμμορίες! Άλλωστε, η θεωρία των "δύο άκρων" και της εξίσωσης του κομμουνισμού με τον φασισμό (!) είναι η επίσημη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης -άρα και των κομμάτων που ομνύουν στη δήθεν "δημοκρατική" ΕΕ.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης ήταν το αποτέλεσμα των αγώνων του αντιφασιστικού κινήματος, μέσα αλλά κυρίως έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Αγώνες ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, το μισαναπηρισμό, την καταστολή, αγώνες ενάντια στη φτώχεια και την προσπάθεια του κεφαλαίου να διαιρεί την εργατική τάξη. 

Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 4 Οκτώβρη στις 7 μμ στη Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου

και στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις: 
7/10 στις 6.00μμ στο ΕΦΕΤΕΙΟ Αθηνών 
9/10 στις 3.00 μμ στην Ομόνοια 

1 σχόλιο:

  1. 1982 ΑΘΗΝΑ δυτικά προάστια

    δε καταλαβαίνω τι θέλετε να ανατρεψετε ???

    Ούτε θεωρώ τον κομουνισμο απειλή
    απλά θα κάνει τους Έλληνες δημόσιους υπαλλήλους και επιδόματα...
    Ένα φτωχό ΠΑΣΟΚ είναι ο κομμουνισμός
    δημόσιος τομέας όλη η κοινωνία

    σιγά την απειλή
    και οι φασίστες πρέπει να καλμαρουν

    αυτοί νευριαζουν με εσάς
    εγώ όχι
    εγώ σας θεωρώ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ καλτ μόδα
    με μπλουζάκια του τσε
    και αυτοκολητα του Μαρξ
    όπως είχαν οι sex pistols στη συναυλία...

    απλά οι φασίστες δεν Έχουν χιούμορ
    η ανεκτικότητα με εσάς
    Όπως εμείς οι συντηρητικοί

    ελπίζω να μην κυβερνήσουν ποτέ επίσημα
    τότε δε θα μπορούμε να τους καλμαρουμε τα νεύρα
    Ίσως χτυπήσουν και εμας
    τους συντηρητικούς..έστω μικρή πιθανότητα
    αλλά υπάρχει...
    σε εσάς σχολιάζω άνετα
    σε φασιστικά blogspot δε σχολιάζω
    δε θέλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.