23 Σεπτεμβρίου 2021

Απορρίφθηκε από το ΠΕΣΥ η πρόταση της παράταξης Πατούλη για εξωδικαστικό συμβιβασμό 1 εκ. ευρώ με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ


Για τρίτη φορά μέσα σε μερικούς μήνες η παράταξη του Πατούλη προσπάθησε να περάσει από το περιφερειακό συμβούλιο το «μποναμά» 1 εκ. ευρώ στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ, που έχει κάνει αγωγή στην Περιφέρεια Αττικής απαιτώντας 1.714.000 ευρώ για καθυστερήσεις στο έργο Αποχέτευση Ομβρίων Αναβύσσου (όλο το ιστορικό του έργου και των προσφυγών στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εδώ: https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A8%CE%9E%CE%9C97%CE%9B7-6%CE%95%CE%A7).

-Πρώτα προσπάθησε να το περάσει στην Οικονομική Επιτροπή, παρότι δεν ήταν καν στην αρμοδιότητά της (πάνω από 60.000 ευρώ εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι αρμοδιότητα του ΠΕΣΥ!). 
-Μετά το έφερε στο τελευταίο ΠΕΣΥ πριν το καλοκαίρι όπου, μετά τις αιτιολογημένες αντιδράσεις, το ανέβαλε και το ξανάφερε στις 22/9/2021. 
Με ιδιαίτερη επιμονή, κρύβοντας στοιχεία από το Περιφερειακό Συμβούλιο και με την –ανέλπιστη- συμπαράσταση του δημάρχου Σαρωνίδας και πρώην αντιπεριφερειάρχη της Δούρου κ. Π. Φιλίππου, προσπάθησε να πείσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι είναι προς το συμφέρον της Περιφέρειας Αττικής να δώσει 1 εκ. ευρώ στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ με εξωδικαστικό συμβιβασμό, αντί να την αντιμετωπίσει στα δικαστήρια! Παρότι οι καθυστερήσεις του έργου οφείλονταν σε ζητήματα υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, όπως οι αρχαιολογικές ανασκαφές, η ρυμοτόμηση της περιοχής και οι απαλλοτριώσεις, σε  μια συγκυρία που η Περιφέρεια κάνει τις ελάχιστες κοινωνικές δαπάνες, προσπάθησαν να πείσουν το ΠΕΣΥ ότι το 1 εκ. ζεστό χρήμα στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ είναι... καλή συμφωνία για να αποφύγουμε τα δικαστήρια (καλή για ποιον όμως;). 
Όταν πρόκειται για συμβασιούχους ή για εργαζόμενους που διεκδικούν δεδουλευμένα, όταν πρόκειται για συνταξιούχους που διεκδικούν αναδρομικά, τότε το δημόσιο και οι ΟΤΑ όχι μόνο πηγαίνουν στα δικαστήρια μέχρι τον τελευταίο βαθμό, αλλά ακόμη κι όταν οι εργαζόμενοι κερδίσουν, δεν εφαρμόζουν καν τις αποφάσεις των δικαστηρίων! Τώρα που πρόκειται για την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, όμως, είναι έτοιμοι να παρατήσουν τα δικαστήρια και να δώσουν στην εταιρεία άμεσα ζεστό χρήμα από τα αποθεματικά της Περιφέρειας.

Τελικά η παράταξη Πατούλη κατάφερε να πείσει μόνο τα πλέον στενά δεκανίκια της, δηλ. τον Τζήμερο και 4 "ανεξάρτητους" συμβούλους μόνιμους συνεργάτες του Πατούλη, συγκεντρώνοντας 46 ψήφους υπέρ έναντι 48 κατά. Την πρόταση καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση, μία σύμβουλος του Πατούλη, ενώ ακόμη και η Ελληνική Αυγή (μόνιμο δεκανίκι του Πατούλη στις ψηφοφορίες) αναγκάστηκε να ψηφίσει λευκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.