27 Ιουνίου 2019

Ούτε στην Αττική ούτε και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!


Μέτα από 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης των μελών της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, έφτασε η ώρα για τις απολογίες των  68 κατηγορούμενων νεοναζί, με πρώτους τα 18 μέλη του τάγματος εφόδου της Νίκαιας που δολοφόνησαν τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι πολιτικές που ακολούθησαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΕ αλλά και πολιτική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας σε μια σειρά πολιτικά μέτωπα (ενδεικτικά: προσφυγικό, ελληνοτουρκικά, μακεδονικό), έδωσαν το περιθώριο και τη δυνατότητα σε φασιστικές/ναζιστικές ομάδες να εμφανίζονται στους δρόμους και να οργανώνουν δολοφονικές επιθέσεις κατά συνδικαλιστών, αγωνιστών, μεταναστών.


Το αντιφασιστικό – εργατικό κίνημα κατόρθωσε παρά τη μακρά περίοδο πολιτικής ασυλίας που απολάμβαναν οι νεοναζί, να τους στείλει στο σκαμνί. Σήμερα, η ναζιστική οργάνωση είναι αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την προοπτική να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της. Ενώ είναι θετικό βήμα και η σημαντική υποχώρηση της ΧΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές.
Το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε όλες τις κρίσιμες μάχες ώστε να διεξαχθεί η διαδικασία φανερά, και όχι στο σκοτάδι, όπως θα θέλανε οι νοσταλγοί των ναζί. Διαδηλώνοντας έξω από τα δικαστήρια όλα αυτά τα χρόνια, με παρουσία στο ακροατήριο-παρ’ όλες τις απίστευτες καθυστερήσεις, σπάζοντας την τρομοκρατία των ταγμάτων εφόδου και των συνηγόρων υπεράσπισης σε βάρος των μαρτύρων κατηγορίας, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές της χώρας. Όμως, η πίεση του κινήματος για την τελική έκβαση της δίκης παραμένει σημαντική.
Φυσικά, οι ναζί δεν θα πέσουν αμαχητί. Η κίνηση του Μιχαλολιάκου να στείλει τον Λαγό στην Ευρωβουλή δείχνει ότι θα κάνουν τα πάντα για να μην μπουν φυλακή. Η δράση του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος στις γειτονιές μας, στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής, για να καταδικαστούν οι μισάνθρωπες αντιλήψεις τους πρώτα και κύρια στη συνείδηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας, για να μην τολμήσουν να εμφανιστούν πουθενά!Δε χωράνε στις γειτονιές μας, στα εργατικά σωματεία, εκείνοι που επιτίθενται σε ντόπιους και μετανάστες, στα προσφυγόπουλα που πάνε στα σχολεία, στα συνδικάτα και σε αγωνιστές  που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή.
Όλες και όλοι σε μαζική παρουσία την Πέμπτη 27 Ιούνη, 9πμ, στο  Εφετείο, Λουκάρεως και Αλεξάνδρας, πλησίον μετρό Αμπελόκηποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.