5 Ιουνίου 2019

5 Ιούνη 2019: Η μέρα περιβάλλοντος «γιορτάζεται» με νομιμοποίηση αυθαιρέτων στη Βουλή!:


Η μέρα περιβάλλοντος «γιορτάζεται» με νομιμοποίηση αυθαιρέτων στη Βουλή!
Απαντάμε με κινητοποίηση στο Πάρκο Γουδή

Αποτέλεσμα εικόνας για ημέρα περιβάλλοντοςΛίγες μέρες παραπάνω να μείνει ανοιχτή η Βουλή και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τσιμεντώσει και τα δάση! Η κυβέρνηση που, μετά τη φωτιά στο Μάτι, κατηγορούσε τα αυθαίρετα για να ξεχάσει τις ευθύνες της και απειλούσε ότι «θα φέρει τις μπουλντόζες», προχωρά στην 3η κατά σειρά νομοθετική ρύθμιση της θητείας της για νομιμοποίηση αυθαιρέτων, αυτή τη φορά στις «οικιστικές πυκνώσεις» μέσα στα δάση. Αποδεικνύει έτσι ότι δεν είναι μόνο ο «καλύτερος μαθητής των μνημονίων», αλλά και ο «καλύτερος μαθητής» στις προεκλογικές τακτικές που ακολούθησαν κατά γράμμα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με καταστροφικές για το περιβάλλον τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.


Είναι το τελευταίο κρούσμα σε μια αλυσίδα πράξεων που έχουν ως σκοπό να ενισχύσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, εις βάρος τελικά της ίδιας μας της ζωής:
-Την τσιμεντοποίηση όλου του λεκανοπέδιου, με άμεσες επιπτώσεις στα δάση, τις παραλίες, τα ρέματα, τη βιοποικιλότητα. Η Πεντέλη, η Πάρνηθα, ο Υμηττός, το όρος Αιγάλεω, το Ποικίλο Όρος, το Εθνικό Πάρκο Σχοινιά-Μαραθώνα και ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου απειλούνται από την επέκταση χρήσεων και τις καταπατήσεις.
-Την εκχώρηση σταδιακά όλου του παραλιακού μετώπου της Αττικής στο κεφάλαιο: Η περιοχή από τον Πειραιά ως την Σαλαμίνα έχει εκχωρηθεί στην COSCO, ενώ ήδη έχουν ετοιμάσει το αναπτυξιακό σχέδιο (masterplan) σχετικά με την επέκταση της ζώνης του Λιμανιού του Πειραιά. Με fast track διαδικασίες, τα επιχειρηματικά σχέδια αναγορεύονται σε «εθνικό στόχο», μετατρέποντας ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο, από το Φάληρο ως το Λαύριο, σε μία ατελείωτη επιχειρηματική ζώνη, με κέντρα διασκέδασης, μαρίνες και ξενοδοχειακά και τουριστικά συγκροτήματα.
-Την ταξική υποβάθμιση της Δυτικής Αττικής, με τις ανεξέλεγκτες ρυπογόνες βιομηχανικές χρήσεις και με τη λειτουργία της χωματερής στη Φυλή.
--Την παράδοση της Ανατολικής Αττικής στην ανεξέλεγκτη δόμηση, χωρίς στοιχειώδεις δημόσιες υποδομές (όπως η αποχέτευση!), και με εξαφάνιση της γεωργίας και της αμπελοκαλλιέργειας ενώ έχει φέρει προ των πυλών τη λειτουργία του ΧΥΤ”Υ” στο Γραμματικό
-Την εμπορευματοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου: Από το Πεδίο του Άρεως μέχρι το Άλσος Τρίτση, από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής μέχρι τα Λιπάσματα Δραπετσώνας, από το λόφο Φιλοπάππου μέχρι το άλσος στο Γουδή, αλλά ακόμη και στις παιδικές χαρές, ιδιωτικά κεφάλαια διεκδικούν τον περιορισμό και την καταπάτηση των ελεύθερων χώρων, ή τη τη παραχώρησή τους σε επιχειρηματικούς ομίλους.
-Τις έρευνες για τις εξορύξεις πετρελαίου, που τις σχεδίασε η ΝΔ και τις ενεργοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ! Εν μέσω κλαψουρίσματος για την «κλιματική αλλαγή», από τη μια ιδιωτικοποιούν την ενέργεια και από την άλλη αναπτύσσουν ξανά την εξάρτηση από το πετρέλαιο, με ό,τι περιβαλλοντικό κόστος έχει αυτή. Για τα συμφέροντα των πετρελαϊκών επιχειρήσεων(EXXON MOBIL, TOTAL, ΕΛΠΕ κ.α) δεν τους νοιάζει να λαδώνουν τα γρανάζια της πολεμικής μηχανής στο Αιγαίο, ούτε και οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι στα νερά του Ιονίου και του Αιγαίου με ανυπολόγιστες συνέπειες για το θαλάσσιο περιβάλλον!

Μόνο τα κινήματα μπορούν να υπερασπιστούν το περιβάλλον και τη ζωή μας.
Η «ανάπτυξη» που μας ετοιμάζουν σημαίνει καμένη γη, καταστροφή του περιβάλλοντος και της ζωής μας. Νόμος τους είναι η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτό το νόμο υπηρετούν και ξεπουλούν τη φύση στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Με δραστηριότητα που στραγγαλίζει κάθε εργατικό δικαίωμα πέρα από την προφανή καταστροφή της ίδιας της φύσης.
Νόμος μας η υπεράσπιση στο δικαίωμα στη ζωή. Για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου – φύσης.
Ενάντια στα σχέδια του κεφαλαίου, ενάντια στο μοντέλο «ανάπτυξης» που κάνει βορά στο κεφάλαιο τις ζωές μας και τη φύση.

Συμμετέχουμε-στηρίζουμε την κινητοποίηση των φορέων στο Πάρκο Γουδή ΤΕΤΑΡΤΗ   5   ΙΟΥΝΙΟΥ 2019     Ώρα 7 μ.μ.Τέρμα Γ. Παπανδρέου και Μ. Αλεξάνδρου(Στο στέγαστρο του Δήμου Ζωγράφου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.