27 Ιουνίου 2019

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή Θ. Αγαπητό!


Με μια πρωτοφανή του ανακοίνωση (από πού άραγε αντλούν αυτό το δικαίωμα;) το αστυνομικό τμήμα Σερρών και η Επιτροπή ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων καλούν σε ακρόαση και παροχή διευκρινίσεων το νεοεκλεγέντα περιφερειακό σύμβουλο, Θανάση Αγαπητό, επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά, για «αφισοκόλληση, ανάρτηση πανό και αναγραφή συνθημάτων» κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς μπαίνουν στο στόχαστρο. 
Από τα δικαστήρια  για συμμετοχή σε διαμαρτυρία ενάντια στο Φούχτελ και την Τρόικα στη φιέστα που διοργάνωσε με μνημονιακούς δημάρχους το Νοέμβρη του 2012, μέχρι τις διώξεις των αγωνιστών που συμμετέχουν στο κίνημα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Η πολιτική αφισοκόλληση και τα πολιτικά συνθήματα στους τοίχους αποτελούν τη δημόσια έκφραση εκείνων που είναι αποκλεισμένοι από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, εκείνων που δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό ή τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό που διώκουν είναι η πολιτική αφίσα και το κάλεσμα στο λαό για ενίσχυση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
Δεν είναι μια απλή υπερβολή των αστυνομικών αρχών και της «ανεξάρτητης» αρχής!
Είναι επιλεκτική, στοχευμένη επιχείρηση έντασης της καταστολής και κατάργησης πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα κοινωνικού εκφοβισμού στη νέα φάση της κανονικότητας των ευρω-μνημονίων.
Να σταματήσει η απόπειρα άσκησης δίωξης του Θανάση Αγαπητού και η ποινικοποίηση της προεκλογικής δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.