10 Ιουνίου 2018

Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ήξερε.



Σχόλιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής για την άρνηση της πλειοψηφίας στο ΠΕ.ΣΥ. να συζητηθεί το θέμα για  τον τερματισμό της κατάληψης και την αποκατάσταση της λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

H Aντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική ζήτησε στο Περιφερειακό Σύμβουλιο της 7ης Ιουνίου, την προ ημερησίας διάταξης εισαγωγή του θέματος της κατάληψης της εισόδου του Άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας από φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ με στόχο τη λήψη συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από την Περιφέρεια για τον τερματισμό της κατάληψης και την αποκατάσταση της λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου.

Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου αρνήθηκε να τεθεί το θέμα προ ημερησίας διάταξης και να συζητηθεί λέγοντας ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με την δημοτική αρχή και πως γίνονται ενέργειες και από την κυβέρνηση για την λύση του.
 Αυτό που δεν μας είπαν όμως είναι ότι είχαν ήδη λυθεί τα χέρια όλων, της Περιφέρειας και της «συνεργατιδός» της εταιρείας Δικεφάλος 1924 Κ.Α.Ε, με την απόφαση υπ΄αριθμ. πρωτ. 45274/2710 που είχε εκδώσει την ίδια μέρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και η οποία ενέκρινε τη διάθεση συνεργείου από τη Δικέφαλος για την κατεδάφιση όλων των κτισμάτων εντός μηνός.

Θυμηδία μόνο προκαλεί η αναφορά στα «έχοντας υπόψιν» της απόφασης ότι με την ανάληψη από τη Δικέφαλος της άρον άρον κατεδάφισης των κτισμάτων  εξοικονομούνται πόροι από τον κρατικό προυπολογισμό και αποφεύγεται η χρονοκαθυστέρηση σε ένα τόσο επείγουσας σημασίας θέμα (!) την οποία θα προκαλούσε η κήρυξη δημόσιου διαγωνισμού. Μόνο ως δηκτικός εμπαιγμός εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μπορούσε να εκληφθεί η συγκέκριμένη απόφαση που ενώ εκχωρεί το δημόσιο χώρο στα επιχειρηματικά συμφέροντα αναφέρεται στην ευεργετική πρωτοβουλία της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ να επισπεύσει την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων καθαριότητας του δήμου, δημιουργώντας προβλήματα στους πολίτες της Ν. Φιλαδέλφειας για να προχωρήσει η επένδυση όπως βολεύει την εταιρεία.


Βαθιά υποκριτική, όπως μας έχει συνηθίσει εξάλλου, η περιφερειακή αρχή – η οποία δήλωνε αμηχανία και άγνοια για το θέμα μέχρι χθες, ενώ έχει αποφασίσει να διαθέσει χωρίς κανένα όρο ή αντάλλαγμα το 31% των κεφαλαίων για το ιδιωτικό γήπεδο,  έχοντας επιπρόσθετα εγκρίνει και εντάξει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας τα συνοδευτικά απαιτούμενα έργα για την υλοποίηση του γηπέδου.
Γνωρίζοντας πως οι εγκαταστάσεις πρέπει να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο χώρο,  ο δήμος όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκεται σε στάση αναμονής, ζητώντας εγγυήσεις για τα αντισταθμιστικά μέτρα. Έτσι, αν και γνωρίζει πως πίσω από την υπογραφή του συντονιστή της αποκεντρωμένης βρίσκεται η κυβέρνηση και η περιφέρεια αττικής, που λειτουργούν ως συνεργάτες των επιχειρηματικών συμφερόντων, απλώς τα βάζει με το συντονιστή και καλεί τη κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.
Απόλυτη σήψη, η για μία ακόμα φορά άσκηση πίεσης εκ μέρους των εντεταλμένων του Μελισσανίδη με χουλιγκανισμούς, βία, προπηλακισμούς, που επιτυγχάνει να εκβιάζει την κοινωνία και να αποσπά στον ελάχιστο χρόνο τα υπεσχημένα απ΄ το κεντρικό και τοπικό κράτος. 
Αθήνα 9/6/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.