6 Ιουνίου 2018

Θέμα προ ημερησίας σχετικά με το πρόβλημα της λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας στο δήμο Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα


ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Περιφερειακές παρατάξεις και συμβούλους



ΘΕΜΑ προ ημερήσιας διάταξης

Παρέμβαση της Περιφέρειας σχετικά με το πρόβλημα της λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας 

Με αφορμή την κατάληψη που έχει γίνει από φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ στην είσοδο του  Άλσους και η οποία εμποδίζει την είσοδο σε αυτό και στο χώρο των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, ζητάμε την άμεση παρέμβαση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η κίνηση αυτή αποτελεί μια εξαιρετικά επιθετική κίνηση  των επιχειρηματικών συμφερόντων που αναδεικνύει τη συνολικότερη παρέμβαση τους  και που  με «όχημα» το γήπεδο  και την σύμπλευση τραπεζών, δήμων, κράτους, περιφέρειας και  εκκλησίας, επιχειρούν να δημιουργήσουν νέα δεδομένα σε βάρος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής .

Η μετεγκατάσταση των απορριμματοφόρων και των συνολικότερων εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας καθαριότητας από το συγκεκριμένο χώρο, δεν έχουν καθυστερήσει ανεξήγητα καθώς το κόστος μετέγκαταστασης τους θα αύξανε δυσθεώρητα τα ανταποδοτικά  και σίγουρα υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες των δημοτικών αρχών,  ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο  να επισπευστούν οι οποιεσδήποτε ενέργειες που θα επιτρέψουν την άμεση μεταφορά τους, παρά μάλιστα και το γεγονός ότι  ο δήμος τα τελευταία χρόνια έχει δρομολογήσει με συγκεκριμένες πράξεις την απομάκρυνση τους.

Συνεπώς η κατάληψη αυτή και άλλες παρεμβάσεις από την Δικέφαλος Α.Ε. υπηρετεί οποιοδήποτε άλλο σκοπό,  εκτός από αυτόν για τον οποίο υποτίθεται γίνεται.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την κύρια ευθύνη καθώς είναι αυτή που αποφασίζει και υλοποιεί την πολιτική των μνημονίων, είναι αυτή που βάζει το χέρι στην τσέπη των μισθωτών, των εργαζομένων και την ίδια στιγμή δεν διστάζει να διαθέσει «γη και ύδωρ» στο όνομα της «ανάπτυξης» . Έχει την κύρια ευθύνη γιατί πρωτοστατεί στην άλωση του δημόσιου χώρου και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών από το κεφάλαιο.

Ευθύνη έχει και η περιφερειακή αρχή της κ. Ρ. Δούρου που αντίθετα με τις αρχικές της δηλώσεις για το έργο και με τη συναίνεση ή την ανοχή όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων  πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, διαθέτοντας χωρίς κανένα όρο ή αντάλλαγμα το 31% των κεφαλαίων για το ιδιωτικό γήπεδο, ενώ εγκρίνει και εντάσσει στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας τα συνοδευτικά απαιτούμενα έργα για την υλοποίηση του γηπέδου. Είναι λοιπόν, διπλά ένοχη καθώς εξυπηρετεί πλήρως τα επιχειρηματικά σχέδια της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ και ΣΙΩΠΑ για ό,τι γίνεται στη Ν. Φιλαδέλφεια όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τις τελευταίες μέρες, με τον προπηλακισμό και τις συλλήψεις  των εργαζομένων του δήμου που βρίσκονται εκεί επειδή είναι η εργασία τους εκεί.

Η κατάσταση στη Ν. Φιλαδέλφεια είναι εκρηκτική, και μπορεί να χειροτερέψει. Οι άριστες σχέσεις που έχτισε η  παράταξη της κ. Ρένας Δούρου, μετά την εκλογή της, με το Δ. Μελισσανίδη, και όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, καθιστούν σαφές πως η λύση στο πρόβλημα μπορεί να είναι μόνο πολιτική και ταυτόχρονα βέβαιο πως η περιφερειάρχης έχει  όλη την άνεση,  αλλά και την υποχρέωση έναντι της κοινωνίας, ιδιαίτερα έναντι των κατοίκων και των εργαζομένων του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, να απαιτήσει τη λήξη της κατάληψης και των άλλων παρεμβάσεων που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου και ειδικά της υπηρεσίας καθαριότητας.

Αν παρά ταύτα δεν υπάρξει λύση, τότε η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί, είναι πως Κυβέρνηση και Περιφέρεια, θέλουν για δικούς τους λόγους, τη συνέχιση της πίεσης προς το δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, μέχρι να ευθυγραμμιστεί – υποταγεί πλήρως στα συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και να ωθήσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, και όχι μόνο,  σε εργολάβους ιδιώτες  εκτός του Δήμου,  εξυπηρετώντας κατά αυτό τον τρόπο μακροπρόθεσμα σχέδια.

Θεωρώντας  πως η πολιτική παρέμβαση της Περιφέρειας αλλά και της Κυβέρνησης, έπρεπε να είχε γίνει ήδη, ζητάμε την προ ημερησίας διάταξης εισαγωγή του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 7ης Ιουνίου  προκειμένου να αποφασίσει την παρέμβασή του με κάθε πρόσφορο μέσο απέναντι στη Δικέφαλος Α.Ε., ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτή λειτουργία, με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα και η προστασία των εργαζομένων  των υπηρεσιών καθαριότητας  του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας  μέχρι την μόνιμη μετεγκατάσταση τους, όπως έχει δρομολογηθεί.

Αθήνα 6/6 2018





Για την ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην ΑΤΤΙΚΗ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ Περιφερειακός Σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.