25 Σεπτεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ



Η "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική/ Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ" εκφράζει την αλληλεγγύη της στον περιφερειακό σύμβουλο  Θανάση Αγαπητό, εκπαιδευτικό και τους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο, δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι δικάζονται στις 2 του Οκτώβρη 2014 στη Θεσσαλονίκη.
Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι ενώ πανηγυρικά είχαν αθωωθεί, οδηγούνται σε νέα δίκη μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών. Αυτή η δικαστική εξέλιξη, είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης προσπάθειας να ποινικοποιηθεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και στον αγώνα, απέναντι στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης, για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, που διαλύουν οικογένειες, σχολεία και νοσοκομεία. Που γεννούν εκατομμύρια ανέργους, νέους ξενιτεμένους και φτωχαίνουν το λαό.
Παραπέμπονται σε νέα δίκη, αν και αποδείχτηκε πως η δίωξη τους έγινε μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων και των σωματείων τους ενάντια στη συγκέντρωση του Φούχτελ και της λεγόμενης «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» με δημάρχους.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης και τότε και τώρα δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο, να διεκδικούν να σταματήσει η ωμή καταπάτηση κάθε έννοιας εθνικής ανεξαρτησίας, λαϊκής κυριαρχίας, δημοκρατικής διαδικασίας, «αυτοδιοικητικής» λειτουργίας και ηθικής αξιοπρέπειας.
Είναι ολοφάνερο πως η συνέχιση της δικαστικής δίωξης συνδέεται και με την υποταγή στον “ύπατο αρμοστή” της Μέρκελ στην Ελλάδα Χ. Γ. Φούχτελ, έτσι ώστε απρόσκοπτος να συνεχίσει να απαιτεί (βλ. 8σέλιδο ερωτηματολόγιο) και να οργανώνει την αρπαγή της Δημόσιας Περιουσίας από το γερμανικό κεφάλαιο.
Η συνέχιση των προκλητικών δικαστικών διώξεων είναι μέρος των μηχανισμών άγριας καταστολής που όλο και περισσότερο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζομένων. Ειδικά  την εποχή αυτή που μέσω της αξιολόγησης και των αποφάσεων για κινητικότητα-διαθεσιμότητα-απολύσεις, προσπαθεί να επιβάλλει στο δημόσιο, το φόβο των δικαστηρίων και της απόλυσης «γιατί αντιτάχθηκες» και τον τρόμο των πειθαρχικών «γιατί αντιμίλησες».
Τώρα που η στοχοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.    Οι μαχητικές διεκδικήσεις και οι αποφασιστικές απεργίες βγαίνουν παράνομες.
Οι συλλήψεις, οι προσαγωγές και η καταστολή των ΜΑΤ, είναι καθημερινό φαινόμενο.
Χρέος του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους αγώνες και τους αγωνιστές.
Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν, αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στην αντεργατική πολιτική, τον αυταρχισμό και τις δικαστικές διώξεις. Δε θα υποστείλουμε τις σημαίες του αγώνα αλλά θα τις ανεμίσουμε ακόμα πιο μαχητικά.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι διώξεις και η κρατική καταστολή δε μας τρομοκρατούν, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για αντίσταση και αγώνα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 3 διωκόμενους και εκτιμούμε πως όπως το πλατύ κύμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και το εξωτερικό από εργαζόμενους, συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις, κατάφερε την αθώωση στην πρώτη δίκη, έτσι και τώρα θα συνεχίσει πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά μέχρι την τελική δικαίωση και το σταμάτημα κάθε δίωξης.
Ζητάμε:
Να σταματήσει η ποινική δίωξη ενάντια στους 3 εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, που έχουν ήδη αθωωθεί.
Να σταματήσει κάθε πολιτική και ποινική δίωξη σε βάρος των εργαζομένων που αντιστέκονται και διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή.
Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται δεν δικάζεται!!
Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.