19 Οκτωβρίου 2010

Πετυχημένη εκδήλωση στην Παλλήνη

Παρεμβάσεις Άγγελου Χάγιου και Δημήτρη Σαραφιανού στην Παλλήνη σε επιτυχημένη συγκέντρωση του συνδυασμού «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - Ανταρσία σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ»

«Χρειάζεται, ένας παρατεταμένος πολιτικός κοινωνικός αγώνας για να ανατραπεί ο κοινωνικός πόλεμος του κεφαλαίου. Υπάρχει η ανάγκη μιας άλλης αριστεράς, όχι απλά ενός άλλου αριστερού ψηφοδελτίου και αυτή μπορεί να συγκροτηθεί μόνο με όρους κινήματος», τόνισε ο Άγγελος Χάγιος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Αττικής «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - Ανταρσία σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ», μιλώντας σε μια επιτυχημένη συγκέντρωση του συνδυασμού την Κυριακή το απόγευμα στο δημαρχείο της Παλλήνης. «Αυτός ο αγώνας, είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος στον βαθμό που κάνει βήματα ανασυγκρότησης. Δεν μπορούμε να πάμε με παλιά καύσιμα. Δεν μπορείς να πας με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Έχουμε παραδείγματα από τη Γαλλία, την Ισπανία ή την Ιταλία», συμπλήρωσε.

Ο Άγγελος Χάγιος υπογράμμισε ότι ''η αντικαπιταλιστική Αριστερά  προβάλει την ανάγκη πολιτικής απάντησης στον υπερ-δεκαετή ορίζοντα της αντεργατικής επίθεσης, που εκφράζει τη στρατηγική του κεφαλαίου, στρατηγική που υπήρχε και πριν διαμορφωθεί το υπαρκτό πρόβλημα του χρέους και το μνημόνιο. Μια στρατηγική, που είχε στόχο να ξεριζώσει όλα τα εργατικά δικαιώματα»
Στην παρέμβαση του ο Δημήτρης Σαραφιανός, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στην Ανατολική Αττική τόνισε πως «το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που προβάλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το Ευρώ και η απαγόρευση των απολύσεων, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αναγκαία βάση κοινής δράσης όλης της Αριστεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.