20 Οκτωβρίου 2010

Δηλώσεις για την ανεργία

Ο επικεφαλής του συνδυασμού για την Περιφέρεια Αττικής «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ» Άγγελος Χάγιος και ο επικεφαλής της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου παραβρέθηκαν σήμερα στη συναυλία ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις, που διοργάνωσαν οι απολυμένοι από τα «Ελληνικά Γράμματα», ο Σύλλογος Βιβλίου Χάρτου και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια.
Σχολιάζοντας και τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ο Άγγελος Χάγιος δήλωσε:
«Πρόκειται για μέτρα επιδότησης του κεφαλαίου και όχι αντιμετώπισης της ανεργίας ή ανάσχεσης των απολύσεων. Επιδότηση στις μεγάλες εταιρείες, η οποία γίνεται –όσον αφορά τα κονδύλια του ΟΑΕΔ- από λεφτά των εργαζομένων. Η πολιτική της χούντας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ έχει απογειώσει την ανεργία, έχει αποθρασύνει τους εργοδότες, που προχωρούν σε μαζικές απολύσεις. Γι’ αυτό πρέπει να ανατραπεί.

Η λύση δεν μπορεί να έρθει από την κυβέρνηση του Μνημονίου, αλλά από ένα ριζοσπαστικό και μαχητικό εργατικό κίνημα, που θα διεκδικήσει και θα επιβάλλει: Απαγόρευση των απολύσεων, λειτουργία κάτω από δημόσιο και εργατικό έλεγχο των επιχειρήσεων που κλείνουν, μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς μείωση μισθών (αλλά με αυξήσεις) και ελαστική εργασία.
Για τους ήδη ανέργους διεκδικούμε επίδομα ανεργίας, που να εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση για όσο καιρό είναι άνεργοι. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κάλυψη και των αυτοαπασχολούμενων που έκλεισαν τις δουλειές τους. Ο χρόνος υποχρεωτικής ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα των δανείων και κατασχέσεων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος. Έκτακτη και πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι.
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή θα δώσει όλες της τις δυνάμεις, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, για να αντιμετωπιστεί η σύγχρονη κοινωνική μάστιγα της ανεργίας.
Ενωμένοι εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι και παλιότεροι, ‘’μόνιμοι’’ και ελαστικοί, θα νικήσουμε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.