13 Οκτωβρίου 2010

Ακρόπολη καταστολής και ανεργίας

Ανακοίνωση

Ο συνδυασμός «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική – Ανταρσία σε κυβέρνηση – ΕΕ - ΔΝΤ» καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την κυβερνητική επίθεση των ΜΑΤ σε συμβασιούχους στην Ακρόπολη. Την Ακρόπολη αμαύρωσαν τα ΜΑΤ και η κυβέρνηση! Το δίκιο το έχουν οι αγωνιζόμενοι.
Η μεγαλύτερη προσβολή στον πολιτισμό είναι η πολιτική που αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους, η πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της ομηρείας των συμβασιούχων, της εξευτελιστικής εργασίας, του κυβερνητικού κυνισμού, της κρατικής καταστολής. Το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ θα ανατραπεί!

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Άγγελος Χάγιος βρέθηκε χθες δίπλα στους απεργούς και δήλωσε:
«Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού και ζητάμε τη δικαίωση των αιτημάτων τους, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις απαγορεύσεις του ΠΔ Παυλόπουλου, για μόνιμη δουλειά και προσλήψεις προσωπικού  που να αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες του πολιτισμού ως κοινωνικού αγαθού.

Η σημερινή κινητοποίηση φέρνει ξανά στο προσκήνιο το θέμα της ελαστικής εργασίας και των απολύσεων σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα. Η πολιτική του Μνημονίου κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ οδηγεί καθημερινά σε συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, ξεπούλημα κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού (όπως οι συγκοινωνίες, η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός), κατάργηση των κοινωνικών υπηρεσιών και ωθεί χιλιάδες λαού στην ανεργία και την εξαθλίωση.
Μόνο οι αγώνες των ίδιων των εργαζόμενων μπορούν να τους σταματήσουν. Κόντρα στους πλαστούς διαχωρισμούς που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, είναι αναγκαίο να συναντηθούν στους δρόμους της αντίστασης οι ελαστικά εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ημιαπασχολούμενοι με τους δημοσίους υπαλλήλους, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους φοιτητές και τους μαθητές, σε ένα ποτάμι οργής που θα ανατρέψει την κυβέρνηση του Μνημονίου και κάθε άλλο επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.»

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων, σήμερα το πρωί, την ώρα που εκδηλώθηκε η βάρβαρη αστυνομική επίθεση ήταν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, επικεφαλής του συνδυασμού για τον Δήμο Αθηναίων «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αντί η κυβέρνηση να νομιμοποιήσει προσωπικό που εργάζεται χρόνια ολόκληρα και έχει δικαιωθεί δικαστικά στέλνει τα ΜΑΤ να τους λειώσει πάνω στα κάγκελα της εισόδου της Ακρόπολης, όπου συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.