2 Οκτωβρίου 2023

Συνέντευξη του Κώστα Τουλγαρίδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ο Kώστας Τουλγαρίδης είναι εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συνδικαλιστής, μόνιμος κάτοικος Ανατολικής Αττικής. Έχει διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, και σήμερα είναι Γραμματέας του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κ. Σωτηρίου». Ήταν επικεφαλής της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική και το 2019, και υπήρξε Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής από το 2019 ως το 2021.

Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κώστας Τουλγαρίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής επικεφαλής της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της παρουσίας της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως φωνή διεκδίκησης των πραγματικών λαϊκών αιτημάτων, ως απάντηση στην ακροδεξιά, για την ισχυροποίηση των κινημάτων στην Αττική που διεκδικούν το περιβάλλον, τις δημόσιες δομές πρόνοιας και προστασίας της ζωής των πολιτών.

Ακολουθεί η συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην δημοσιογράφο Κατερίνα Ρουμελιώτη του Κώστας Τουλγαρίδη, υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής.

Ερ: Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Αττικής;

Απ: Η αίσθηση ότι «από τύχη ζούμε». Ανά πάσα στιγμή μπορεί να απειληθεί η ανθρώπινη ζωή, το βιός και οι κόποι μιας ζωής και να βρεθούμε πρόσφυγες στο τόπο μας. Να μην έχουμε τα βασικά για την διαβίωσή μας. Όπως η Θεσσαλία, έτσι και η Αττική είναι ανοχύρωτη χωρίς δημόσιες υποδομές, μέτρα πρόληψης και κοινωνικής προστασίας, καθώς κυβέρνηση και Περιφερειακή διοίκηση τα θεωρούν «περιττό κόστος». Έτσι βλέπουμε τις καταστροφές να επαναλαμβάνονται.

Αντί για μέτρα που αφορούν τις ζωές μας, η Περιφέρεια κινείται με βάση τις «επιλεξιμότητες» της ΕΕ και γίνεται το όχημα για να παραδοθεί κάθε υπηρεσία, κάθε κοινωνικό αγαθό αλλά και το περιβάλλον στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτική εκμετάλλευση (παραλίες, Αθηναϊκή «Ριβιέρα», ρυπογόνες βιομηχανίες σε κατοικημένες περιοχές) στην υπηρεσία του ιδιωτικού κέρδους. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί έργα εξυπηρέτησης της COSCO, του Νιάρχου, των ΠΑΕ, των κατασκευαστικών, της Εκκλησίας, σπαταλάει χρήμα σε επικοινωνιακές φιέστες, αλλά δεν χρηματοδοτεί δημόσιες δομές παιδείας, υγείας, προστασίας της κατοικίας, φροντίδας για τους άνεργους, τους ευάλωτους, τους άστεγους, τις κακοποιημένες γυναίκες, τους πρόσφυγες, τους Ρομά και τους εν γένει κοινωνικά αποκλεισμένους λόγω φτώχειας.

Εσείς τι θα κάνετε για αυτά; τι επιδιώκετε;

Να είμαστε η φωνή των κινημάτων στην Περιφέρεια Αττικής. Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική έχει συνεχή παρουσία με εκπροσώπηση στο Περιφερειακό συμβούλιο από το 2010 μέχρι σήμερα και από το 2019 με 2 εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους. Έχει δώσει μάχες ενάντια σε αυτή την πολιτική έχοντας απέναντί της είτε περιφερειακές αρχές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είτε του ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε να συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τα σχέδια τους, να εμποδίζουμε την υλοποίησή τους με την ενίσχυση των κινημάτων έξω από το συμβούλιο. Για να μην προχωρήσει ούτε ένα «επενδυτικό» σχέδιο στα καμένα, στις επιβαρυμένες περιοχές που διεκδικούμε να αποκατασταθούν. Να διεκδικήσουμε αύξηση του πράσινου, των πάρκων και των χώρων αναψυχής, την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και πραγματική κάλυψη των αναγκών των πολιτών στην Αττική. Χρήματα για μόνιμες προσλήψεις και προγράμματα για αξιοπρεπή εργασία, δημόσιες υποδομές για την προστασία των ανθρώπων και της φύσης.

Ποιος είναι ο στόχος για τις εκλογές;

Στόχος μας να σπάσουμε τους αντιδημοκρατικούς φραγμούς και το όριο του 3% και να εκπροσωπηθούμε ξανά στο συμβούλιο. Να κλείσουμε το δρόμο στην ακροδεξιά. Να καταδικάσουμε το σχέδιο για περιφέρεια-μάνατζερ των σχεδιασμών του κεφαλαίου, με οδυνηρές συνέπειες για εμάς και το περιβάλλον. Να δώσουμε ώθηση και ελπίδα ενίσχυσης των αγώνων σύγκρουσης με τη διαχείριση και την ανάθεση. Να ενισχυθεί η ανεξάρτητη αντικαπιταλιστική αντιδιαχειριστική Αριστερά. Να σταθούμε όρθιοι και να κερδίσουμε τη ζωή μας πίσω, γιατί στην Αττική θέλουμε ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.