24 Οκτωβρίου 2023

Να μην μετατραπεί η Ελευσίνα και η χώρα μας σε ορμητήριο θανάτου!
Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια

Καλούμε σε:

  • συγκέντρωση στην Ελευσίνα, Τετάρτη 25 Οκτώβρη, στις 7:30 μ.μ., στην πλατεία Ευμολπιδών (απέναντι από τα Goody’s)
  • συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Πέμπτη 26 Οκτώβρη, στις 6:30 μ.μ., και πορεία στο Σύνταγμα και στη Βουλή

Όσο εξελίσσεται η επίθεση του Ισραήλ τόσο ξεδιπλώνεται η ενεργά φιλοϊσραηλινή θέση της ελληνικής κυβέρνησης που εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Η παραχώρηση της 112 ΠΜ στην Ελευσίνα ως χώρου μεταστάθμευσης αμερικανονατοϊκών πολεμικών αεροσκαφών, υποστηρικτικών μεταγωγικών και ιπτάμενων τάνκερ είναι ένα ακόμη βήμα στην εμπλοκή της Ελλάδας υπέρ του Ισραήλ.

Η υπερφόρτωση της βάσης της Σούδας με αεροπλανοφόρα, φρεγάτες, αντιτορπιλικά, καταδρομικά και υποβρύχια, η ένταξη της φρεγάτας Ψαρά πριν λίγες μέρες στη νατοϊκή επιχείρηση στις θαλάσσιες περιοχές Λιβάνου και Ισραήλ, με στόχο την παροχή υποστήριξης στο Ισραήλ, η παραχώρηση της πτέρυγας μάχης 112 στην Ελευσίνα αλλά και η πιθανή στάθμευση πλοίων στην ίδια περιοχή είναι σημάδια ότι ήδη βρισκόμαστε σε επικίνδυνη καμπή, ότι η ελληνική ανάμειξη γίνεται όλο και πιο ενεργή στη συμμετοχή και στήριξη των δολοφονικών στρατιωτικών επιχειρήσεων και στο σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού.

Η επιλογή αυτή γίνεται επικίνδυνη και για τον ελληνικό λαό καθώς εντείνει τη λιτότητα με το τεράστιο οικονομικό κόστος των στρατιωτικών αποστολών και κυρίως των τεράστιων εξοπλιστικών προγραμμάτων για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ που πληρώνει ο ελληνικός λαός ενώ οι συνέπειες των ενεργειακών ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων εντείνουν την ακρίβεια κάνοντας αβίωτη τη ζωή μας.

Η άμεση στράτευση της κυβέρνησης με το «δικαίωμα της αυτοάμυνας του Ισραήλ» και η επίσκεψη του πρωθυπουργού εκεί την ώρα που οι κάτοικοι της Γάζας βρίσκονται σε πολιορκία επιβεβαιώνουν την ολοκληρωτική σύνταξη των ελληνικών κυβερνήσεων με τα ισραηλινά συμφέροντα που συντελείται εδώ και χρόνια, με ορόσημο την δημιουργία του άξονα πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου από το 2017, που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η συνεργασία σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο σε πολλούς τομείς αλλά και η αμυντική συμφωνία 20ετούς διάρκειας που υπογράφηκε το 2021 από την κυβέρνηση της ΝΔ δεν αφήνουν αμφιβολία για τις προθέσεις του ελληνικού κράτους για ενεργητική συμμετοχή και παροχή κάθε διευκόλυνσης και βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Απέναντι στην επικείμενη πολεμική κλιμάκωση, μόνο η κινητοποίηση του λαού μπορεί να ανακόψει τα επικίνδυνα σχέδιά τους. Τον δρόμο δείχνουν οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο κόντρα στις κυβερνήσεις τους που ταυτίζονται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Πρέπει να ενισχυθεί ο αγώνας για τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, που είναι η μόνη ειρηνική διέξοδος.

Ούτε στην Ελευσίνα ούτε πουθενά!

Να σταματήσει άμεσα η πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας, να μην γίνουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας βάσεις θανάτου. Να μπει τέλος στην πολλαπλή υποβάθμιση της Δυτικής Αττικής και στη διαρκή έκθεση των κατοίκων της σε θανάσιμους κινδύνους.

·Να μην μετατραπεί η Ελευσίνα και η 112 πτέρυγα μάχης σε ορμητήριο των νατοϊκών επιχειρήσεων θανάτου στη Μέση Ανατολή

·Nα κλείσει η βάση της Σούδας, που αποτελεί ορμητήριο της νατοϊκής επέμβασης στην Ανατολική Μεσόγειο

· Άμεση απόσυρση της φρεγάτας Ψαρά από την νατοϊκή επιχείρηση

·Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, καμία αποστολή του ελληνικού στρατού στην περιοχή

·Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή που συντελείται στη Γάζα

·Διάλυση του επιθετικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου με την εποπτεία των ΗΠΑ

·Έξοδος από το ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις

·Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

·Να μην πληρώσουν οι λαοί τις πολεμικές εκστρατείες του κεφαλαίου: όχι στην ακρίβεια, ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αυξήσεις στους μισθούς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.