8 Αυγούστου 2021

Δευτέρα 9/8 στις 8 μμ κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Δευτέρα 9/8 στις 8 μμ κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Ενάντια στην εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων και η υποβάθμιση της δασοπροστασίας ευθύνονται για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Στεκόμαστε στο πλευρό των πληγέντων διεκδικώντας άμεσα:
· Να παρασχεθεί άμεσα στέγη και τροφή, με πλήρη έξοδα του κράτους και των Περιφερειών, για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους.
· Πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων, καθώς και των καταστροφών σε αγροτική και ζωϊκή παραγωγή. Άμεση ενίσχυση από το κράτος για όσο διαρκούν οι συνέπειες των καταστροφών.
· Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών, με αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για έργα δασοπροστασίας. Ανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας και Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης, χωριστού από την Πυροσβεστική, στελεχωμένου με όλες τις επιστημονικές ειδικότητες που είναι απαραίτητες για τη φροντίδα των δασών, την πρόληψη και την αντιμετώπιση ων δασικών πυρκαγιών. Η δασοπυρόσβεση δεν είναι θέμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
· Η πυροπροστασία είναι κοινωνικό αγαθό, ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην πυροσβεστική υπηρεσία και στις δασικές υπηρεσίες. Ανανέωση του εξοπλισμού της πυροσβεστικής, ειδικά σε οχήματα. Αποστρατιωτικοποίηση του πυροσβεστικού σώματος.
· Ενίσχυση των υπηρεσιών των δήμων και των περιφερειών με τα απαραίτητα μέσα και επαρκές μόνιμο προσωπικό για τον καθαρισμό-επιτήρηση- προστασία αλσών και δασών και σαφής καθορισμός των αρμοδιοτήτων Δήμων, Περιφερειών, Δασαρχείων.
· Δαπάνες για την πυροπροστασία και τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τα αιματηρά πλεονάσματα και τους εξοπλισμούς – διαγραφή του χρέους. Να σταματήσει το τσεκούρωμα στις δαπάνες για τη δασοπροστασία στο όνομα των μνημονιακών συμφωνιών, της δημοσιονομικής "πειθαρχίας" και των διάφορων μέτρων της ΕΕ.
· Καμία αλλαγή χρήσης γης στις καμένες δασικές περιοχές. Να προστατευθούν από τα οικιστικά, επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα. Πλήρης προστασία της αναγέννησης του δάσους και προγράμματα αναδάσωσης όπου απαιτείται, από το δημόσιο, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.
· Να καταργηθεί ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη, που απειλεί τις δασικές περιοχές και τις περιοχές NATURA. Να κυρωθούν οι δασικοί χάρτες και να σταματήσει η οικοδόμηση και η εκμετάλλευση γης σε δασικές περιοχές. Ούτε ένα δέντρο λιγότερο σε πόλεις και οικισμούς, προστασία του πράσινου και δημιουργία πάρκων στον αστικό ιστό.
Στηρίζουμε τις προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, για την υπεράσπιση της ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος, καθώς και τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης των κινηματικών συλλογικοτήτων. Οργανώνουμε επισκέψεις για την έμπρακτη και υλική στήριξη των πληγέντων από τις κινήσεις μας.
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
όλη η ανακοινωση των κινήσεων εδώ: http://anticapitalist-attiki.blogspot.com/2021/08/blog-post_7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.