10 Δεκεμβρίου 2015

Συνέλευση Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/11 στην ΑΣΟΕΕ η Συνέλευση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική. Στη συνέλευση συμμετείχαν μέλη της κίνησης, στελέχη κινημάτων γειτονιάς και δημοτικοί σύμβουλοι αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης.

Στη συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη όλο το δυναμικό της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής να βρεθεί μπροστά στις μάχες για τα μέτωπα που ανοίγουν με την εφαρμογή του Μνημονίου 3: το ασφαλιστικό, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τα νέα χαράτσια, τη μάχη κατά της ανεργίας και της φτώχειας, τις ιδιωτικοποιήσεις, την καταστολή και την καταπάτηση δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το ρατσισμό και το φασισμό, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Τα στελέχη της κίνησης θα πρωτοστατήσουν στη δημιουργία λαϊκών συνελεύσεων και επιτροπών ανά γειτονιά, και στους εργατικούς αγώνες της περιόδου.
Συζητήθηκε η λειτουργία των Δήμων και της περιφέρειας Αττικής στην μνημονιακή επίθεση και το πώς θα φέρουμε μπροστά τα δικαιώματα και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, απέναντι στους μνημονιακούς προϋπολογισμούς, το Οικονομικό Παρατηρητήριο των ΟΤΑ και τον εναγκαλισμό του τοπικού κράτους στις πολιτικές που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στα βίντεο που ακολουθούν θα βρείτε την εισήγηση και το κλείσιμο της συνέλευσης:


















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.