19 Μαΐου 2014

Για τα αποτελέσματα των εκλογών της 18ης Μάη



Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική ευχαριστεί τους χιλιάδες ανθρώπους της δουλειά, του αγώνα, των κινημάτων που την στήριξαν, με αποτέλεσμα την αύξηση του απόλυτου αριθμού των ψήφων (33.883 το 2014, από 32.678 το 2010) και την επανεκλογή περιφερειακού συμβούλου με ποσοστό 2,1%.
Είμαστε περήφανοι για τη μάχη που δώσαμε, με καθαρές θέσεις και φωνή, βασισμένοι αποκλειστικά στις δυνάμεις του κόσμου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, του αγώνα, των τοπικών κινημάτων και της ριζοσπαστικής οικολογίας που μας στήριξε. Οι εκδηλώσεις στις γειτονιές, οι σχέσεις που αναπτύξαμε με τις ριζοσπαστικές τοπικές κινήσεις, τις επιτροπές αγώνα των κατοίκων και αγωνιστές σε κάθε γειτονιά αποτελούν την πιο σημαντική παρακαταθήκη για την παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο την επόμενη μέρα και τη συμβολή μας στα κινήματα.

Η Αττική έστειλε σαφές μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, και σε αυτό η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή συνέβαλε με όλες της τις δυνάμεις. Αποκαλύψαμε το πελατειακό σύστημα του κου Σγουρού, ονοματίσαμε τη στήριξή του από όλο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και κατονομάσαμε τα οικονομικά συμφέροντα που επιδιώκουν κέρδη από τις μπίζνες στην Αττική.  Θα περιμέναμε και από τις άλλες παρατάξεις της Αριστεράς να είχαν συμβάλλει εξίσου σε αυτή την αντιπαράθεση, καθώς τα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται την Αττική έχουν όνομα, έχουν φροντίσει πλέον να έχουν και δημόσιες θέσεις και θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν τα σχέδιά τους, με ή χωρίς τον κ. Σγουρό.
Ακόμη πιο ανησυχητικό, όμως, είναι το αποτέλεσμα της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στις εκλογές της Αττικής: αποτέλεσμα που συνοδεύτηκε από τραμπουκισμούς σε εκλογικά τμήματα απέναντι σε εκπροσώπους της Αριστεράς. Είναι καιρός να γίνει σαφές σε όλη την Αριστερά και σε όλο τον κόσμο του αγώνα ότι η αποτελεσματική αντιπαράθεση στη Χρυσή Αυγή δεν δίνεται από «θεσμικές θέσεις», αλλά γειτονιά τη γειτονιά, δρόμο το δρόμο, στο πλάι του άνεργου, του απελπισμένου και του μετανάστη. Και θα κριθεί εκεί.
Τα αποτελέσματα των αντικαπιταλιστικών σχημάτων και κινήσεων πόλης που κατέβηκαν στους Δήμους της Αττικής, αλλά και τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, με την εκλογή συμβούλων σε 7 Περιφέρειες, μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι ένα διακριτό ρεύμα της αριστεράς, με σαφή πολιτική κατεύθυνση κατά του Μνημονίου, του ΔΝΤ της ΕΕ και του ευρώ, μπορεί να συμβάλλει στην οικοδόμηση εκείνου του κινήματος που θα οδηγήσει στην ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.