7 Μαΐου 2014

Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην εποχή των μνημονιακών… πλεονασμάτων, φαίνεται πως ξέμειναν και από τα ελάχιστα κονδύλια στην Περιφέρεια Αττικής  που προορίζονταν για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής.


Παρά τις  αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου υπ’ αριθ. 284/2013, 286/2013, 1933/2013 και την Κ.Υ.Α 24001/14-06-2013, οι μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής (και όχι μόνο) συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται λόγω της μη οριστικής επίλυσης του ζητήματος των σχολικών μεταφορών με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών.  Η συγκεκριμένη Κ.Υ.Α. «πετάει το μπαλάκι» των σχολικών μεταφορών στη Περιφέρεια δημιουργώντας μεγαλύτερα προβλήματα από όσα θα έπρεπε να λύνει. Δυστυχώς, μετά την εφαρμογή της, σχεδόν το σύνολο των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής, που μέχρι σήμερα δικαιούνταν σχολικής μεταφοράς, θα τη στερηθούν.

Θέλουν τους μαθητές με μαθητικά δελτία στους δρόμους, από λεωφορείο σε μετρό και πάλι σε λεωφορείο, από τα 13 χρόνια τους, φορτωμένα με βιβλία 9ωρων μαθημάτων και υλικά καλλιτεχνικών μαθημάτων, να ξεκινούν από τις άκρες της Αττικής για να φτάσουν  στο σχολειό τους!

Αντί το κεντρικό κράτος να ανοίγει σχολεία, τα συγχωνεύει και τα κλείνει.
Αντί η Περιφερειακή Διοίκηση να εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους, συνυπογράφει την κατάργηση της μεταφοράς ως …πλεονασματική, στο βωμό του χρέους και της άγριας περικοπής κοινωνικών δαπανών.    
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα που κάνουν η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας και οι ΕΛΜΕ που διαδηλώνουν 
την Πέμπτη, 8 Μάη 2014, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, 
στις 12.00 για την κατάργηση της νέας Κ.Υ.Α. 24001/13.

Απαιτεί μαζί με τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και του συλλογικούς φορείς τους

  • ·         Την άμεση κατάργηση της Κ.Υ.Α. 24001/13. 
  • ·         Την αποχαρακτηρισμό χιλιομετρικών κριτηρίων για την μεταφορά των μαθητών. 
  • ·        Την άμεση έγκριση δαπάνης για τις φετινές μεταφορές και τις διαδικασίες έγκρισης της Διαπιστωτικής Πράξης ώστε, όπως ορίζει η Κ.Υ.Α 24001/13 στο άρθρο 2, Κεφ.Γ2 μέχρι και έξι μήνες πριν την έναρξη των δρομολογίων με βάση τα στοιχεία της παρ. 1β του άρθρου 5».
  • ·        Απόσυρση της κατάρτισης πινάκων που καταγράφουν το γεωγραφικό μήκος και πλάτος των κατοικιών των μαθητών μας!



ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Αττική-ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ
Γραφείο Τύπου
τηλ. επικοινωνίας: 2132063581-2, 6978520912, 6948647799

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.