Δραστηριότητες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το γλέντι της Α.Α. Αττικής στο πάρκο Φιξ στα ΠατήσιαΓλέντι της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στο πάρκο ΦΙΞ-Πατήσια στις 24/9

Μαζικά και δυναμικά η έναρξη της καμπάνιας για τις εκλογές 2023. 
Γέμισε η Πλατεία Αυδή

Μέσα σε ένα ζεστό, αγωνιστικό κλίμα, με αισιοδοξία και μαχητικότητα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, στις 10 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο.

Ορισμένα στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

________________________________________________________

Συνέντευξη Τύπου, 6 Σεπτεμβρίου 2023.
Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο και οι άξονες παρέμβασης για τις περιφερειακές εκλογές 2023

H Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική παρουσίασε τις θέσεις και το ψηφοδέλτιό της σε συνέντευξη τύπου στο αμφιθέατρο του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής στην λεωφ. Μεσογείων στις 6/9/2023.Όπως επισημάνθηκε στην συνέντευξη τύπου, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική συμμετέχει για τέταρτη συνεχή φορά στις περιφερειακές εκλογές για να εκπροσωπήσει όσες και όσους παλεύουν για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών ενάντια στην καταστροφική εκμετάλλευση της φύσης και της κοινωνίας.


_______________________________________

Η ανάπτυξή τους πυρπολεί τα δάση, το περιβάλλον και τις ζωές μας

Η Α.Α. Αττικής στο Συλλαλητήριο 24 Αυγούστου 2023:


Μαζικό ήταν το Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24/8 στο Σύνταγμα ενάντια στην πολιτική που καταστρέφει το περιβάλλον και τις ζωές μας.
Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, τοπικών κινήσεων και συλλογικοτήτων.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαδήλωση από τη Βουλή μέχρι την Ομόνοια.
Μαζική παρουσία είχαν αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις από δήμους και η "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική".

_____________________________________________

Συνέλευση της ΑΑ Αττικής την Τετάρτη 19/7/2023 στις 7.30 μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ.


Καλούμε όλες όλους όσες/ους ενδιαφέρονται για την συμμετοχή - στήριξη του αντιδιαχειριστικού, ριζοσπαστικού, αντικαπιταλιστικού και αγωνιστικού ρεύματος στην κρίσιμη πολιτική μάχη των περιφερειακών εκλογών 2023 στην Αττική.


______________________________________________________________

Προηγούμενες δραστηριότητες:
Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 αντιπροσωπεία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική αποτελούμενη από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Δυτικού Τομέα Μαρία Γαϊτανή, Φάνη Δαγκλή και Χρήστο Ματσούκα και της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου αποτελούμενη από τους Βίκυ Πετρακοπούλου και Κώστα Παπαγεωργίου πραγματοποίησε περιοδεία στο Αττικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι. Στη διάρκεια της εξόρμησης οι σύντροφοι που μετείχαν, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Σωματείου του Αττικού Νοσοκομείου Μιχάλη Ρίζο και το μέλος του Δ.Σ Σπύρο Στάικο, επισκέφθηκαν κλινικές, εξωτερικά ιατρεία, διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες, μοίρασαν ανακοινώσεις, συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες για τα θέματα της Δημόσιας Υγείας και για τα προβλήματα του νοσοκομείου παρουσιάζοντας και τις θέσεις της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για την δημόσια υγεία και το κράτος πρόνοιας.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

 • Τι μέλλον ετοιμάζουν για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής; Ιδιωτικοποιήσεις, η Αθηναϊκή Ριβιέρα και η απάντηση των κινημάτων Κυριακή 7 Απρίλη 2019 / 18:00 πλατεία Σουρμένων

 • ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 19 & 20 Απρίλη 2019, ώρα έναρξης 7.00 μ.μ. Δύο μέρες συζήτησης για τις αστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο, Πανεπιστήμιο Αθηνών-Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Τετάρτη 14 Μαϊου:


 • Πανεπιστήνιο Αθηνών, 8:00 π.μ, απεργιακή συγκέντρωση των διοικητικών υπαλλήλων.
 • Υπουργείο Υγείας, 11:00 π.μ, απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών
 


Δευτέρα 12 Μαΐου: 

 • Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, 19:30, πλατεία Αγ. ΕιρήνηςΤετάρτη 7 Μαΐου:

 • Υπουργείο Οικονομικών, 9:00. 
 • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, 10:00. 
 • Υπουργείο Πολιτισμού, 11:00


Τρίτη 6 Μαΐου: 

 • ΟΑΕΔ Αλίμου, 9:30. 
 • ΕΛΣΤΑΤ, 10:30 και αμέσως μετά στη Γ.Γ. Τύπου
 • ΥΔΜΗΔ, 13:00 στην κινητοποίηση των διαθέσιμων


Δευτέρα 5 Μαΐου: 
 • Παρκάκι Τσαμαδού 10, Εξάρχεια 19:00, "ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ". 

Ομιλητές: Κουτσούμπα Δέσποινα, Επικεφαλής του ψηφοδελτίου των περιφερειακών εκλογών
"Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική" και Κωνσταντίνου Πέτρος, Επικεφαλής του ψηφοδελτίου "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας". 
Θα χαιρετίσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Φελέκης Γιάννης και Μαυροειδής Παναγιώτης.


Πέμπτη 1 Μαΐου: 
 • ΣΤΑ.ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), οδός Αθηνάς, 09.30. Μαζί θα βρίσκεται και ο Α. Σταματόπουλος (υποψήφιος ευρωβουλευτής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Μετρό).
 • Συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά, Μουσείο, 10:30Τετάρτη 30 Απριλίου:
 • Πολιτιστικό κέντρο Κερατέας (19.30)

Τρίτη 29 Απριλίου: • Περιφέρειας Αττικής (12:00), Συγγρού


 • Κερατσίνι, Παναγή Τσαλδάρη 24 (18.30), εγκαίνια εκλογικού κέντρου
Δευτέρα 28 Απριλίου :


 • Αττικό Νοσοκομείο (12:00), ΧαϊδάριΚυριακή 27 Απριλίου :
 • Μαρούσι (18:30), Δημαρχείο

1 σχόλιο:

 1. Κυρίες και κύριοι,

  Καθώς φτάνουμε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και τις εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας ορισμένα ζητήματα που αφορούν τα ρέματα της Αττικής (και όχι μόνο) και να σας ζητήσουμε να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας σχετικά.

  Στην Αττική, εδώ και πολλές δεκαετίες τα ποτάμια γίνονται δρόμοι, εγκιβωτίζονται, μπαζώνονται, φορτώνονται με νόμιμα ή παράνομα λύματα, μέχρι τη στιγμή που μια βροχόπτωση μάς θυμίζει πως το νερό χρειάζεται χώρο, δεν ξεχνά και δεν κρύβεται. Η πρόσφατη τραγωδία της Μάνδρας έφερε στην επικαιρότητα (με καθυστέρηση που κόστισε δεκάδες ζωές) το ζήτημα της εξαφάνισης των ρεμάτων εξαιτίας δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών αυθαιρεσιών. Παράλληλα, η Αττική βιώνει την υποβάθμιση των φυσικών υδάτινων πόρων της. Πριν από 70 χρόνια περίπου, καταγράφονταν στην Αττική 700 ρέματα, ενώ σήμερα ορατά είναι ελάχιστα ποτάμια και ρέματα.

  Ποια είναι η γνώμη σας για τα ρέματα και ποτάμια της Αττικής; Πώς κρίνετε την τρέχουσα κατάστασή τους;
  Πιστεύετε ότι τα ρέματα είναι βρόμικα, χωρίς νερό και ανακόπτουν χωρίς λόγο και χωρίς χρησιμότητα τη συνέχεια του αστικού ιστού ή επιθυμείτε την ανάδειξη των φυσικών ρεμάτων του λεκανοπεδίου;
  Τι προβλέπει το πρόγραμμά σας σε σχέση με τα ρέματα της περιοχής σας; Τα έχετε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά σας για το περιβάλλον ή στο τεχνικό σας πρόγραμμα; Αν ισχύει το δεύτερο, τα έργα που σχεδιάζετε και θα επιδιώξετε με την εκλογή σας βασίζονται στις αρχές της οικομηχανικής;
  Οι οικοδομές της πόλης φτάνουν συχνά μέχρι τις όχθες των ρεμάτων και καμιά φορά έχουν χτιστεί σε επιχώσεις πάνω στις κοίτες των ρεμάτων. Θεωρείτε ότι υπάρχει περιθώριο απελευθέρωσης των κοιτών και των οχθών στην περιοχή σας ή η πραγματικότητα μάς έχει ξεπεράσει;

  Αναμένοντας τις απαντήσεις σας, θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι οι πολίτες της Αττικής που επιθυμούμε κι επιδιώκουμε τη διατήρηση των εναπομεινάντων αττικών ρεμάτων δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα αυτό ενόψει των εκλογών και θα θέλαμε να λάβουμε υπεύθυνη πληροφόρηση για τις απόψεις σας από εσάς τους ίδιους που διεκδικείτε την ψήφο μας. Μπορείτε να παρακολουθείτε τη δράση μας μέσα από τη σελίδα μας ΡεμΑττική.

  Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες γύρω από τα ζητήματα της διατήρησης και ανάδειξης των ρεμάτων, αν θεωρείτε ότι σας ενδιαφέρουν και σας αφορούν.

  Με εκτίμηση,
  Συντονιστικό Συλλογικοτήτων για την Υπεράσπιση των ρεμάτων της Αττικής

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.