16 Ιανουαρίου 2019

Αίτημα για συζήτηση και απόφαση προ ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Π. Συμβουλίου στις 17.01.2019 για τις εξελίξεις σχετικά με τον ΧΥΤΑ Γραμματικού


ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Περιφερειακές παρατάξεις και συμβούλους
Αθήνα 16.01.2019



Κύριε Πρόεδρε,
Στις 15.01.2019, 2 φορτηγά της εταιρείας WATT AE  χωρίς την απαραίτητη άδεια, εναπόθεσαν απορρίμματα στον ΧΥΤΑ που κατασκευάστηκε στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού με συνέπεια να προκληθούν σοβαρά επεισόδια με κατοίκους της περιοχής χθες. Οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής  βρίσκονται σε αναβρασμό  έπειτα από την ενέργεια για την έναρξή λειτουργείας του ΧΥΤΑ. Θεωρούμε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη ενημέρωσης του ΠΕ.ΣΥ  να δοθούν εξηγήσεις από την κ. περιφερειάρχη.
Ζητάμε, την πλήρη ενημέρωσή μας για τις άμεσες ενέργειες της διοίκησης της Περιφέρειας και του ΕΣΔΝΑ, παίρνοντας υπόψη τη δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής και την λήψη απόφασης για να σταματήσει κάθε λειτουργεία του ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Δηλώνουμε απερίφραστα πως θα σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής στον αγώνα τους με κάθε μέσο για να ακυρωθεί πλήρως το προσχεδιασμένο περιβαλλοντολογικό έγκλημα λειτουργείας  του ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική  

Νίκος Αδαμόπουλος
Το αίτημα συνυπογράφουν και οι Ανεξάρτητοι περιφερειακοί σύμβουλοι
Φλώρα Νικολιδάκη , Μαντάς Μάκης, Ράικου Ζωή , Μαρίνα Κούκα Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.