11 Φεβρουαρίου 2015

Θα συζητήσει –επιτέλους- το Περιφερειακό Συμβούλιο τα σοβαρά θέματα που αφορούν την υλοποίηση πολιτικής στην Αττική;Τοποθέτηση της Δέσποινας Κουτσούμπα, περιφερειακής συμβούλου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 10/2/2015, και συγκεκριμένα στο θέμα «Έγκριση Σκοπιμότητας σύναψης σύμβασης παροχής συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής κατά το χρονικό διάστημα 2015­2020, ύψους 20.000 ευρώ».

«Καταρχάς θα ήθελα για άλλη μια φορά να επισημάνω ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο και θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου είχε δεσμευτεί ότι σε αυτό το συμβούλιο δεν θα εισάγονται τα θέματα αποσπασματικά. Όμως ακόμη και τώρα, δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές, ακόμη περιμένουμε να γίνουν βασικές συζητήσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί η πλειοψηφία, όπως:
·        Θα συζητηθεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2015, που είχατε δεσμευτεί ότι θα φέρνατε στην αρχή του 2015;
·        Η συνολική συζήτηση για τη χωροθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας;
·        Οι αλλαγές που προτείνουμε για τον «Καλλικράτη» και τις δομές της αυτοδιοίκησης;

Και πολλά άλλα θέματα.
Το ίδιο συμβαίνει και στο θέμα που συζητάμε τώρα: αντί να έρθει η Περιφερειακή Αρχή να παρουσιάσει την πολιτική της για το θέμα του τουρισμού στην Αττική, φέρνει αποσπασματικά να εγκρίνουμε ένα ποσό για «μελέτη» χωρίς να παρουσιάζει καμία συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Όμως, τα πράγματα δεν είναι ουδέτερα ακόμη και αν παρουσιάζονται ως ουδέτερα. Για παράδειγμα, την πενταετία που πέρασε δόθηκαν 8,5 εκ. ευρώ από πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την τουριστική προβολή της Αττικής. Τι επιλέχθηκε; Η προβολή της Αττικής ως προορισμού «συνεδριακού τουρισμού». Αυτή η επιλογή δεν είναι ουδέτερη, γιατί είναι επιλογή να πριμοδοτηθούν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, γιατί αυτές είναι που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν συνέδρια. Ακριβώς οι τουριστικές μονάδες που χρησιμοποιούν τζάμπα εργατικό δυναμικό από σχολές τουριστικών επαγγελμάτων, από πεντάμηνα του ΟΑΕΔ κλπ.
Το να επιλέξεις να προβάλλεις λ.χ. την Αττική ως προορισμό για πολιτιστικές και περιβαλλοντικές διαδρομές, αντιθέτως, δίνει μια άλλη κατεύθυνση: ότι μιλάς για άλλο μοντέλο ανάπτυξης, φιλικό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό, τις κανονικές εργασιακές σχέσεις.
Ζητώ λοιπόν από την Περιφερειακή Αρχή καταρχάς να φέρει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη δική της πρόταση για το πώς βλέπει την τουριστική προβολή και τα μοντέλα ανάπτυξης στην Αττική, για να συζητήσουμε επί της ουσίας.
Επίσης, την καλώ να φέρει μια αποτίμηση του πανάκριβου προγράμματος των 8,5 εκ. ευρώ, που είχε μεν ξεκινήσει η Περιφερειακή Αρχή του κ. Σγουρού μέσω του ΕΣΠΑ, όμως ακόμη είναι σε εξέλιξη ως το Σεπτέμβριο του 2015.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.