11 Φεβρουαρίου 2015

Καταγγελία των αδειών που παρείχε σε επιχειρηματίες λίγο πριν παραιτηθεί ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κος ΑγελλάκαςΣχετικά με το θέμα της πραξικοπηματικής έγκρισης εργοστασίων βιομάζας από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λίγο πριν την παραίτησή του, παρά την αντίθεση και της τοπικής κοινωνίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπως εκφράστηκε σε προγενέστερες αποφάσεις του. Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, ειδικά καθώς πρόκειται για μια πραξικοπηματική ενέργεια λίγο πριν την παραίτηση του διορισμένου από την προηγούμενη κυβέρνηση ΓΓ κου Αγγελάκα, και καθώς οι προθεσμίες τρέχουν, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή ζήτησε τη συζήτηση του θέματος ως προ ημερησίας διάταξης στο περιφερειακό συμβούλιο της 10/2.

Σχετικά με το θέμα αυτό, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική ζήτησε:
1. Να βγει ψήφισμα καταδίκης των απαράδεκτων ενεργειών του κου Αγγελάκα, ο οποίος στις 29/1 και στις 3/2/2015, μετά τις εκλογές και ενώ επίκειτο η παραίτησή του, φρόντισε να υπογράψει μια σειρά από αποφάσεις λειτουργίας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κόντρα στη βούληση των τοπικών κοινωνιών και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
Αυτές που έχουν πέσει στη δική μας αντίληψη μέχρι στιγμής είναι:
·        Αδειοδότηση 3 εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στο Μαρκόπουλο
·        Αδειοδοτηση στην «Ιχθυοκαλλιέργειες Αττικής» στο Ακρωτήρι Πούντας Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας και στην Ιχθυοκαλλιέργειες Σκυρωνίς ΑΕ» στο Δήμο Mεγάρων
·        Αδειοδότηση εργοστασίου αποστείρωσης και διαχείρισης επικίνδυνων υλικών στον Ασπρόπυργο, που θα μεταφέρει τα υπολείμματά τους στο ΧΥΤΑ Φυλής (το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής είχε αναβάλει την απόφαση επί του θέματος ζητώντας επιπλέον εξηγήσεις, λίγες βδομάδες νωρίτερα).

2. Να ελεγχθούν όλες οι αποφάσεις των τελευταίων εβδομάδων θητείας του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
3. Να πάρει η Περιφέρεια Αττικής όλα τα διοικητικά και νομικά μέτρα απέναντι στις αποφάσεις του ΓΓ κου Αγγελάκα που έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και των τοπικών κοινωνιών και να ζητήσουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να ακυρώσει τις αποφάσεις αυτές.

Τελικά, το περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να πάρει όλα τα διοικητικά και νομικά μέτρα απέναντι στα εργοστάσια βιομάζας στο Μαρκόπουλο, στο πλάι του Δήμου και των κατοίκων.
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική θα επανέλθει και στα επόμενα συμβούλια για να ζητήσει την ακύρωση και των λοιπών πραξικοπηματικών αποφάσεων, και ιδιαίτερα η άδεια λειτουργίας για το εργοστάσιο αποστείρωσης και διαχείρισης επικίνδυνων υλικών στον Ασπρόπυργο, που θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στο ΧΥΤΑ Φυλής, ο οποίος πρέπει άμεσα να κλείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.