13 Δεκεμβρίου 2013

Για τις κινητοποιήσεις στα διόδιαΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Δελτίο Τύπου

Μέσα στη μνημονιακή λαίλαπα, μέσα στο τσουνάμι απολύσεων, το σφαγείο μισθών-συντάξεων και τη δραματική αύξηση της ανεργίας, οι κάτοικοι της
Αττικής απειλούνται με νέα φυλάκια διοδίων μέσα στον αστικό ιστό αλλά και αυξήσεις των τιμών μέχρι 60%!

Το πρωί της Κυριακής 8 Δεκέμβρη, οι κάτοικοι της Β. Α. Αττικής μαζί με τους δήμους της περιοχής, οργάνωσαν παρέμβαση στις Αφίδνες με άνοιγμα των διοδίων για λίγες ώρες και διατράνωσαν για άλλη μια φορά τη σταθερή τους απόφαση να μη δεχτούν νέα φυλάκια ούτε τις ασύλληπτες αυξήσεις που σχεδιάζονται. Στο συγκεκριμένο σταθμό, η τιμή από 2.10 € σχεδιάζεται να ανέβει στα 3.35 €!

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, συμπαραστέκεται και στηρίζει τον δίκαιο αυτό αγώνα από την αρχή. Στην συγκεκριμένη κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπία της με τους Νίκο Ξηρουδάκη, Στάθη Παπαστεφανάτο κ.ά.


Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, τάσσεται υπέρ της κατάργησης όλων των διοδίων και της ελεύθερης κυκλοφορίας σε όλους τους αυτοκινητόδρομους καθώς και της ακύρωσης των ληστρικών συμβάσεων που παραδίδουν το οδικό δίκτυο και τα δημόσια έργα στους επιχειρηματίες.

Τονίζεται επίσης:

«Σε μια εποχή που ο κόσμος της εργασίας στενάζει, που η ‘επίσημη’ ανεργία σκαρφαλώνει στο 30%, καλείται ο εργαζόμενος και ο άνεργος κάτοικος της περιοχής να πληρώνει κάθε τρεις και λίγο μέσα στη μέρα τρελά ποσά στους γκάγκστερ της Εθνικής.

Δεν είναι μόνο η σύνδεση της δουλειάς με το σπίτι αντικείμενο της βουλιμίας του κεφάλαιου. Είναι και η ίδια η δουλειά, όταν βεβαίως υπάρχει, σε διαρκή κίνδυνο ή απλήρωτη. Είναι και τα σπίτια που τα επιβουλεύονται οι τράπεζες και τα απειλεί η άθλια κυβερνητική πολιτική με πλειστηριασμούς.

Είναι γενικότερο δηλαδή το πρόβλημα και δεν αντιμετωπίζεται με ‘εξαγγελίες’ περί δήθεν εξαίρεσης κάποιων κατηγοριών ή παράδρομων που ‘θα’ κατασκευαστούν, ούτε με ημίμετρα για χιλιομέτρηση και εκπτωτικές κάρτες.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.