3 Δεκεμβρίου 2013

Για το Ξεπούλημα του Αστέρα Βουλιαγμένης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


Μέσα στο γενικότερο όργιο της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, οι εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής της άθλιας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, έσπευσαν να γνωμοδοτήσουν υπέρ της Στρατηγικής  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου) για τον «Αστέρα Βουλιαγμένης».


Στην Περιφέρεια Αττικής κλιμακώνεται επικίνδυνα η επιχείρηση των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την επιβολή της αντεργατικής επίθεσης που, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, ξεθεμελιώνει κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε έννοια προστασίας των δημόσιων χώρων και του περιβάλλοντος. Στην επιχείρηση αυτή πρωτοστατεί ο Περιφερειάρχης και η παράταξη του που, με μια ολοκληρωτική αντίληψη και πρακτική, επιτίθενται βίαια και χυδαία σε κάθε πολίτη, εργαζόμενο και αγωνιστή που αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική του.


Οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται έχουν κάθε λόγο και κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται και δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται απαξιωτικά ‘περιφερόμενοι’ από τον περιφερειάρχη Σγουρό που εφαρμόζει την ακραία βία της πολιτικής του κεφάλαιου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.



Μετά από αναβολές και τακτικισμούς, το θέμα ήρθε στην επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 29/11/2013, όπου οι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ψήφισαν τη μελέτη που ανοίγει το δρόμο για δημιουργία 39.500 τ.μ. αμιγούς κατοικίας με χαμηλό συντελεστή και διάσπαρτων εμπορικών κέντρων μέχρι 500 τ.μ. το καθένα μέσα στη δασική έκταση του «Αστέρα Βουλιαγμένης».


Η έγκριση της συγκεκριμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που έρχεται μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, παραβιάζει κατά πολύ τους όρους της ίδιας της διακήρυξής του που προέβλεπε πλαφόν 8.600 τ.μ. Όμως και οι όροι αυτοί είναι παράτυποι, καθώς αντιβαίνουν στο Π.Δ. 1/3/2004 που απαγορεύει ρητά οποιαδήποτε χρήση γης ως κατοικία στη συγκεκριμένη προστατευόμενη ζώνη.


Με την εφαρμογή του σχεδίου του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας, η οποία κατέχει το 85% των μετοχών του Αστέρα, εκατοντάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν και μια δασική περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, κηρυγμένη μάλιστα αρχαιολογικός χώρος, θα αποδοθεί στην κερδοφορία του κεφαλαίου. Το τμήμα της δασικής έκτασης που θα απομείνει, θα αποτελεί ουσιαστικά το περιβάλλον ντεκόρ αποκλειστικής χρήσης των πολυτελών κατοικιών που θα ανεβάζει την αξία τους.


Αυτή την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αυτήν τη βία του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού αντιμετωπίζουν σήμερα με τον ηρωικό αγώνα τους οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, όπως και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες παλαιότερα, οι καθηγητές και όλος ο αγωνιζόμενος λαός.


Η ανατροπή αυτής της πολιτικής και όλων των πρωτοπαλίκαρών της είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τη διάσωση του περιβάλλοντος, του δημόσιου πλούτου και του πολιτισμού αλλά και της αξιοπρέπειας και της ίδιας της ζωής για τον κόσμο της εργασίας.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.