4 Απριλίου 2013

Για την καταδίκη των 3 συνδικαλιστών των ΟΤΑ

           Καταγγελία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής

Την Παρασκευή 29/3/2013, τρεις συνδικαλιστές εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, καταδικάστηκαν σε 6 μήνες φυλάκιση.  
Ο λόγος;  Επειδή υπερασπίστηκαν με τη φυσική τους παρουσία τους εργαζόμενους του Δήμου Ηρακλείου στον αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τη δημοτική αρχή!
Πρόκειται για τους Νίκο Αδαμόπουλο, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρο του σωματείου της Νέας Ιωνίας, Κική Καραγιώργου, πρόεδρο του σωματείου του Νέου Ηρακλείου και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και  Νίκο Μαυρουδή, συνδικαλιστή εκλεγμένο στο υπηρεσιακό συμβούλιο.
 

Η καταδίκη τους έρχεται να ενισχύσει την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων  και την παρόξυνση της καταστολής. Σαν συνέχεια των επιτάξεων, των χημικών και της βίας των ΜΑΤ, που άλλωστε και ο Περιφερειάρχης Αττικής έστειλε κατά των εργαζομένων έξω από τις συνεδριάσεις του ΕΣΔΝΑ.

Η υπαγορευμένη από την τρικομματική χούντα αυτή απόφαση, είναι προκλητική, εκδικητική και στοχευμένη.
 


Προκλητική, γιατί καταδικάστηκαν χωρίς να υπάρχουν μάρτυρες κατηγορίας, χωρίς καν να υπάρχει επιβαρυντική κατάθεση ακόμα και από την αστυνομία.
 

Εκδικητική, γιατί οι 3 αγωνιστές καταδικάστηκαν επειδή ήταν στο δρόμο στηρίζοντας τον αγώνα των συναδέλφων τους για τα δικαιώματα τους. Με την απόφαση αυτή, το μαύρο μέτωπο κεφάλαιου – κυβέρνησης – ΕΕ, επιχειρεί να στείλει στον κόσμο της εργασίας και σ’ όλη την κοινωνία το μήνυμα ότι όποιος αγωνίζεται, κινδυνεύει να καταδικαστεί -ακόμα και χωρίς να υπάρχει αδίκημα- ρισκάροντας έτσι να χάσει τη δουλειά του.
 

Στοχευμένη τέλος, αφού πρόκειται για τρεις δραστήριους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, στο πρόσωπο των οποίων επιχειρείται να βγουν στην παρανομία οι ακριβές αξίες της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης και του αγώνα.
 

Μάταιος κόπος! Οι ίδιοι οι 3 αγωνιστές δηλώνουν περήφανα πως «είναι γελασμένοι αν θεωρούν πως με τις αποφάσεις τους θα μας φοβίσουν, θα μας τρομοκρατήσουν και θα κάμψουν τους αγώνες μας, τους αγώνες των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος».
 

Το κλίμα της υποταγής και της ηττοπάθειας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
 

Η συνδικαλιστική δράση και οι εργατικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται
 

Μαχητικές κινητοποιήσεις, απεργιακός ξεσηκωμός και αγώνες διαρκείας παντού για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής του κεφάλαιου!
 

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή
 

3/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.