28 Νοεμβρίου 2012

ΕΝ.Π.Ε. – ΣΓΟΥΡΟΣ: Αθλια Επίδειξη Υποτέλειας

                        στο κεφάλαιο και τους Επιτηρητές της Τρόικας
 

                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μετά από πρόσκληση της Γερμανικής Κυβέρνησης οι Περιφερειάρχες της χώρας πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία. Συναντήθηκαν εκεί με Γερμανούς αξιωματούχους και με τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανικής κυβέρνησης, τον γκαουλάιτερ του γερμανικού κεφάλαιου στην Ελλάδα Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.
 

Στο κατάπτυστο δελτίο τύπου της ΕΝ.Π.Ε. και σε γλώσσα που αποπνέει υποτέλεια και στις λεπτομέρειές της, διαβάζουμε ανάμεσα σε άλλα ότι «παρακάθισαν σε επίσημο γεύμα εργασίας με τον κ. Φούχτελ», ότι τόνισαν την ανάγκη για «αλληλοκατανόηση, συνεργασία και αλληλεγγύη», σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας μας βέβαια. 

Ότι τόνισαν «τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει με μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα» και «διαρθρωτικές αλλαγές» που, όπως όλοι μας βιώνουμε, έχουν εξαρθρώσει την ελληνική κοινωνία, στις πλάτες της οποίας επιχειρούν να φορτώσουν την καπιταλιστική
κρίση.
 

Στο τέλος του δελτίου τύπου και σε ύφος σχολικού απουσιολόγου αναφέρεται ότι «στην επίσημη επίσκεψη δεν συμμετείχαν δικαιολογημένα οι Περιφερειάρχες κ.κ. …»
 

Ειδική αναφορά γίνεται στον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Περιφερειάρχη Σγουρό ο οποίος τόνισε «τη σημασία της επίσκεψης», δήλωσε πως «με στερεότυπα και με απλουστεύσεις δεν λύνεται το πρόβλημα» και αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τον Φούχτελ και τη Γερμανική Κυβέρνηση, προσκάλεσε την Μέρκελ να επισκεφθεί και πάλι την Ελλάδα, «…για να δει από κοντά τη δουλειά που γίνεται στις 13 αιρετές Περιφέρειες της χώρας»
 

Με ύφος υποτακτικού ο Περιφερειάρχης Αττικής καλεί ξανά τη Μέρκελ να επιθεωρήσει τη «δουλειά» που γίνεται. Μόνο που συγχέει το λαό των 13 Περιφερειών που στενάζει από τα μνημόνια, με τις αιρετές διοικήσεις τους. Αυτές που συμπράττουν στο καταστροφικό έργο της άθλιας τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ανεργία, τη ληστεία των ταμείων, τις χιλιάδες αυτοκτονίες, την απόγνωση και τη διάλυση της κοινωνίας προς όφελος των ‘τοκογλύφων χωρίς σύνορα’, των τραπεζιτών, της ΕΕ και του κεφάλαιου.
 

Το πιο προκλητικό όμως για τους εργαζόμενους είναι η καταδίκη του αγώνα τους. Οι ομοτράπεζοι του Φούχτελ σεμνύνονται μεταξύ τυρού και αχλαδιού πως «και οι δύο πλευρές καταδικάσαμε τα επεισόδια που έγιναν κατά την τελευταία επίσκεψη του κου Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη», ενώ ο Σγουρός δεν διστάζει να κάνει και το διασκεδαστή του Φούχτελ με χαζά αστειάκια «..του επεσήμανα (εν. του Φούχτελ) με χιούμορ την ανάγκη για περικοπές στους 620 βουλευτές του γερμανικού Κοινοβουλίου, αφού στην Ελλάδα, την ίδια δουλειά την κάνουν μόνο 300 βουλευτές».
 

Κύριε Σγουρέ και κύριοι περιφερειάρχες μην ξαναπιάσετε στο στόμα σας τους αγώνες των εργαζομένων. Για τους αγώνες μας και τη ζωή μας, για το πόσο δουλεύουμε και πόσο αμειβόμαστε έχουμε δικαίωμα να μιλάμε μόνο εμείς.
 

Όσο για τις «δύο πλευρές που καταδίκασαν τα επεισόδια», καλύτερα να είναι ακριβής ο κ. Σγουρός.
 

Μία είναι η πλευρά που τα καταδίκασε, η δική τους. Η πλευρά των Σγουρών και των Φούχτελ. Η πλευρά των μνημονίων, της κοινωνικής καταστροφής, της επέλασης των βαρβάρων: της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του κεφάλαιου.
 

Η άλλη πλευρά δεν κάνει δηλώσεις υποταγής αλλά αγωνίζεται, μάχεται στους δρόμους της αντίστασης. Οι τρεις αγωνιστές που δικάζονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, δέχονται την αλληλεγγύη από το λαό των 13 περιφερειών της χώρας, την ώρα που οι ομοτράπεζες του Φούχτελ Διοικήσεις τους, τούς καταδικάζουν από γερμανικό έδαφος.


Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων.
Το κύμα κρατικής και παρακρατικής καταστολής δεν είναι ικανό να συγκρατήσει τη λαϊκή οργή που ξεχειλίζει και θα τους σαρώσει όλους μαζί, κυβέρνηση - τρόικες –μνημόνια -επίτροπους και θα ανατρέψει την άθλια πολιτική τους.




 ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, 28/11/2012
 



Σχετική καταγγελία έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής  Άγγελος Χάγιος στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.