20 Νοεμβρίου 2012

Σπέρνουν ανέμους – Θα θερίσουν θύελλες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική



 
Η όξυνση της καταστολής των τελευταίων ημερών είχε σαν αποτέλεσμα
-τον σοβαρό τραυματισμό από την αστυνομία του Δένδια και του Σαμαρά 19χρονου διαδηλωτή στην Πάτρα. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς κινδυνεύει να χάσει την όρασή του, από ρίψη ‘άγνωστου αντικειμένου’ κατά την αστυνομία, δακρυγόνου σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.
-όργιο βίας, τρομοκρατίας ξυλοδαρμών διαδηλωτών και συλλήψεις μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο στη Θεσσαλονίκη. Επίθεση αστυνομικών στους φοιτητές της περιφρούρησης και τους διαδηλωτές που παρέμεναν στο χώρο της Πρυτανείας. 16 συνελήφθησαν ενώ 3 που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Όλοι παραπέμπονται σε δίκη με τις κλασικές κατηγορίες (διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη).

Και όλα αυτά μετά από

-τις συλλήψεις των εργαζομένων στους Δήμους Ευόσμου και Κορδελιού
Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλου, τη γκαγκστερική απαγωγή του εκπαιδευτικού Θανάση Αγαπητού από ασφαλίτες έξω από το σχολείο του και την παραπομπή τους σε δίκη μια μέρα μετά την κινητοποίηση και δίκαιη διαμαρτυρία των εργαζομένων σε Συνέδριο στον χώρο της ΔΕΘ.

-την ‘απαγόρευση’ στην πράξη της λαϊκής συμμετοχής στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα με το κλείσιμο όχι μόνο 10(!) σταθμών του μετρό αλλά και των κεντρικών οδικών αρτηριών. Αστυνομοκρατία σε όλη την Ελλάδα, σωματικές έρευνες, προσαγωγές, ρίψεις χημικών, έντονη παρουσία ασφαλιτών με πολιτικά.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, η κοινωνία ολόκληρη, δέχεται μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Τα δημοκρατικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, καταχτημένα με αγώνες και αίμα στα προηγούμενα χρόνια, καταργούνται στην πράξη.

Το κύμα αυτό άγριας καταστολής προσπαθεί μάταια να θωρακίσει την ανάλγητα επιθετική μνημονιακή πολιτική της τρόικας, της άθλιας κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, της ΕΕ, των τραπεζιτών και του κεφάλαιου.

Όμως, όποιος σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες. Η όξυνση της βίας, της τρομοκρατίας και της καταστολής, το μόνο που πετυχαίνει είναι να επιταχύνει την εκδήλωση της λαϊκής αντίστασης.

Σύντομα θα λογαριαστούν με τη λαϊκή οργή και έναν πανεργατικό ξεσηκωμό που θα τους πάρει και θα τους σηκώσει, θα τους ανατρέψει ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ: Μνημόνια, τρόικες, τραπεζίτες και κεφάλαιο, μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ – ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.