27 Μαρτίου 2012

Για τον Αγώνα κατά των Διοδίων


Παρέμβαση της ΑΑ στο ΠΣ 

 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ  

Για την επιβολή εξοντωτικών προστίμων σε όσους δεν έχουν ή αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια

H Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική συμπαραστέκεται και στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Αττικής ενάντια στα ληστρικά διόδια.

Η πολιτική της παράδοσης της εκμετάλλευσης των δρόμων στις ιδιωτικές εταιρίες για να αποκομίζουν κέρδη, φαλκιδεύει απαγορευτικά το δικαίωμα της κυκλοφορίας των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της Β.Α. Αττικής. Ιδιαίτερα στις περιοχές γύρω από τον Ωρωπό, το πρόβλημα γίνεται σκανδαλώδες
καθώς –κατά παράβαση κάθε νομοθεσίας- δεν υπάρχουν καν εναλλακτικές δίοδοι. Πρέπει συνεπώς οι κάτοικοι, για να μεταβούν στις δουλειές τους, να μεταφέρουν τα παιδιά τους από και προς το σχολείο κλπ, να χρυσοπληρώνουν τα συνεχή κεντρικά και πλευρικά διόδια που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.
Με την ψήφο των κομμάτων του μαύρου μετώπου, η «Ιερά Συμμαχία» κεφάλαιου-κυβέρνησης-ΕΕ έχει παραχωρήσει τους εθνικούς δρόμους σε  πολυεθνικές κοινοπραξίες που απαιτούν πυκνά και πανάκριβα διόδια για δρόμους που θα κατασκευάσουν στο μέλλον…

Έχουν σ’ αυτό τη στήριξη του πολιτικού προσωπικού του κεφάλαιου, που συχνά εναλλάσσει τις θέσεις στα υπουργεία με επιτελικές θέσεις στις εταιρίες τους και αντίστροφα.

Το εξοργιστικότερο όμως όλων, είναι η επιβολή εξοντωτικών προστίμων σε όσους δεν έχουν ή αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια, η καταγραφή των στοιχείων του αυτοκινήτου τους με ηλεκτρονικές κάμερες, η διασταύρωση  των στοιχείων αυτών με τα αρχεία που τηρούνται στην Τροχαία και η έκδοση  διαταγών πληρωμής (ύψους 9.000 ευρώ ή και παραπάνω) με αποτέλεσμα την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων -ακόμα και τραπεζικών καταθέσεων μισθών και συντάξεων. Η πρακτική αυτή μετατρέπει για άλλη μια φορά τις δημόσιες αρχές σε υπάλληλο των ιδιωτικών εταιρειών.

Στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις που καθιστούν ποινικό αδίκημα τις συγκεντρώσεις στα διόδια προβλέποντας ποινές φυλάκισης 3-6 μηνών, δυνατότητα αύξησης διοδίων, ηλεκτρονικά μέσα πιστοποίησης κλπ.

Είναι προφανές, ιδιαίτερα στην καταστροφική για τους εργαζόμενους περίοδο που διανύουμε, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η αδιανόητη  κατάσταση. Το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να πάρει σαφή θέση καταδίκης της ληστρικής τακτικής των εργολάβων και υπεράσπισης των κατοίκων της περιοχής που ζουν σε καθεστώς ‘ιδιωτικού απαρχάιντ’ με  φυλάκια κατοχής. Πρέπει να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης στο κατασκευαστικό κεφάλαιο που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.



Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ        ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Αθήνα 27/03/2012




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.