17 Μαρτίου 2012

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ συνεχίζουν

                                                                    τον αγώνα διαρκείας




Το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, θέτοντας σε εφαρμογή τις συμφωνίες και δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ με τους τοκογλύφους δανειστές,  την ΕΕ, το ΔΝΤ και την τρόικα, μεταξύ άλλων συγχωνεύει και καταργεί υπηρεσίες και Δημόσιους Οργανισμούς. Ανάμεσά τους και το ΙΓΜΕ, η κατάργηση του οποίου σημαίνει ανεξέλεγκτο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας σε πολυεθνικά συμφέροντα και παράδοση των αρμοδιοτήτων του ‘στην αγορά’.

Με καταλήψεις διαδηλώσεις και απεργίες οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ συνεχίζουν έναν πολύμορφο και παρατεταμένο αγώνα διαρκείας.

Η μαζική αγωνιστική συγκέντρωση των εργαζομένων στις 14/3 έξω από το ΥΠΕΚΑ,
απέτρεψε προσωρινά τη συνεδρίαση της Διοίκησης του ΙΓΜΕ που θα έπαιρνε αποφάσεις για την ‘εφεδρεία’ 120 εργαζομένων και την ουσιαστική διάλυση του ΙΓΜΕ.

Η συνεδρίαση αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς δεν προσήλθαν όλα τα μέλη του ΔΣ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία.

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων και του συντονιστικού των υπό διάλυση ή κατάργηση φορέων, συμμετείχε από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χάγιος.

Σχετικές ανακοινώσεις και παρεμβάσεις της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.