12 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Νοέμβρη και τον 2ο γύρο

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που ενίσχυσαν την προσπάθειά μας, όπως και την προσπάθεια των άλλων αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων σε ολόκληρη τη χώρα, στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη. Το θετικό αποτέλεσμα που καταφέραμε πιστώνεται στους ίδιους και τις ίδιες.
 
Το δίλημμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για υποταγή στα αντιλαϊκά μέτρα χάριν της «σταθερότητας», έπεσε στο κενό. Η μεγάλη εκλογική πτώση του ΠΑΣΟΚ, η μη επιβράβευση του ΛΑΟΣ, που πρωταγωνιστεί στο ρόλο του μαντρόσκυλου της χούντας κυβέρνησης – ΕΕ -ΔΝΤ και η αδυναμία της ΝΔ να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, σηματοδοτούν την αναστάτωση και αποσταθεροποίηση του πολιτικού σκηνικού από την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα.
Η σημαντική στροφή προς τα αριστερά και ιδιαίτερα η μεγάλη άνοδος των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, αποτελεί ενίσχυση της δυνατότητας των εργαζόμενων και της νεολαίας να αγωνιστούν πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά απέναντι στην καταστροφή του παρόντος και την υποθήκευση του μέλλοντός τους.
 
Γιατί, την επόμενη μέρα το μεγάλο ζητούμενο είναι η διαμόρφωση όρων και προϋποθέσεων για την ανατροπή της επίθεσης που δεχόμαστε και το άνοιγμα του δρόμου για μια επαναστατική τομή, όπου οι ανάγκες και τα δικαιώματα εργαζόμενων και νεολαίας θα έρθουν στο προσκήνιο.
Σε αυτή τη βάση, στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών καλούμε τους εργαζόμενους και τους νέους να ολοκληρώσουν το μήνυμα καταδίκης των πυλώνων της αντιλαϊκής πολιτικής. Τόσο των κυβερνητικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ που πλασάρονται ως δήθεν προοδευτικοί, δυστυχώς μέχρι και από χώρους που θέλουν να λέγονται αριστεροί, όσο και των ψευτο-αντιμνημονιακών της ΝΔ που θέλουν με λαθραίο τρόπο να υφαρπάξουν την αγανάκτηση του λαού. Καμία στήριξη, καμιά υποταγή σε ψευτοδιλήμματα, καταψήφιση και πολιτική καταδίκη και των δύο.
Γιατί ο δεύτερος γύρος θα δοθεί στους αγώνες. Για ένα νέο γύρο αντεπίθεσης και αναμέτρησης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Για να δημιουργήσουμε ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή που θα μας οδηγήσει και σε πιο όμορφες μέρες.

Αθήνα 11 Νοέμβρη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.