2 Νοεμβρίου 2010

Την Κυριακή ψηφίζουμε "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή"

- Ανατροπή του Μνημονίου, του Καλλικράτη και της αντεργατικής εκστρατείας!
- Ανατροπή  του σφαγείου κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ!

Ο πρωθυπουργός του «Μνημονίου» μαζί με τις «αγορές» εκβιάζουν χυδαία τον ελληνικό λαό.  «Εμείς ή το χάος» μας λένε.  Όμως, η πολιτική τους οδηγεί στη φτώχια, την ανεργία, την υπερχρέωση. Να φύγουν μια ώρα αρχύτερα! Είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει για τους εργαζόμενους!  Την ίδια ώρα μας αποκαλύπτουν ότι το Μνημόνιο θα κρατήσει πάνω από 10 χρόνια, ενώ η ΕΕ θεσμοθετεί μηχανισμούς επιβολής ενός μόνιμου «Μνημονίου», με την συμμετοχή του ΔΝΤ, μια κοινοβουλευτική χούντα του κεφαλαίου ενάντια στους λαούς. Γι’ αυτό πρέπει να καταδικάσουμε με την ψήφο μας
- Το βάρβαρο, αντιλαϊκό και αντεργατικό Μνημόνιο
- Την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ  και το ΛΑΟΣ και τα ψηφοδέλτιά τους
- Την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ
- Τον Καλλικράτη της φορομπηξίας και της υποταγής στο κεφάλαιο
- Την καταστροφή του περιβάλλοντος από την «ανάπτυξη» του κεφαλαίου
- Την αστυνομοκρατία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία

Μπορούμε να νικήσουμε! Αντικαπιταλιστική ανατροπή η μόνη λύση!


Μας λένε ότι το Μνημόνιο είναι μονόδρομος. Τους απαντάμε ότι υπάρχει εναλλακτική απάντηση: Ανατροπή της επίθεσης, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, με αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης
-    Παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.  Έξοδο από την ΟΝΕ και το ευρώ.
-    Απειθαρχία στην πολιτική της ΕΕ και αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από αυτήν.
-    Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο. 
-    Απαγόρευση των απολύσεων. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
-    Νομιμοποίηση των μεταναστών – Άσυλο στους πρόσφυγες
Για να ανοίξει η δρόμος για την ανατροπή του καπιταλισμού,  την εξουσία των εργαζόμενων, τη νέα σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική. 

Οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων και όχι της γραφειοκρατίας!
Χρειαζόμαστε ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, αγωνιστική ενότητα και ανατρεπτική κοινή δράση όλης της Αριστεράς. Για έναν πανεργατικό και νεολαιΐστικο ξεσηκωμό διαρκείας που θα ανατρέψει την κυρίαρχη πολιτική. Το δρόμο το δείχνει η εξεγερμένη Γαλλία των δυναμικών απεργιών και των συνελεύσεων στους εργασιακούς χώρους.

Για την Αττική της αντίστασης και της ανατροπής!
Για να μην μετατραπεί το Ελληνικό σε τσιμεντένιο Λας Βέγκας. Για να φύγουν οι ιδιώτες από τα λιμάνια, τη διαχείριση απορριμμάτων, την ύδρευση. Για να σταματήσει η οικοπεδοποίηση των δασικών εκτάσεων. Για να μη γίνουν άλλοι αυτοκινητόδρομοι και να καταργηθούν τα ληστρικά διόδια. Για ταξική αλληλεγγύη και κοινό αγώνα ελλήνων και μεταναστών ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Για μια άλλη Αριστερά της ρήξης με τον καπιταλισμό και των νικηφόρων αγώνων.
Να γυρίσουμε την πλάτη: Στο Δημαρά που δεν ψήφισε το Μνημόνιο αλλά δίνει όρκους πίστης στο ΠΑΣΟΚ. Στη  «Δημοκρατική Αριστερά» και τους «Οικολόγους Πράσινους» που το στηρίζουν στην πράξη.  Να ξεπεράσουμε το συνδυασμό του Μητρόπουλου και την «Ελεύθερη Αττική» του Αλαβάνου που καταγγέλλουν το Μνημόνιο αλλά διεκδικούν έναν «καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο", κάτι σαν το «ΠΑΣΟΚ του ’80», χωρίς να αμφισβητούν την ΕΕ. Στο ΚΚΕ  που αντιμετωπίζει εχθρικά την ενωτική ανατρεπτική δράση στο κίνημα και παραπέμπει τα πάντα σε μια μελλοντική «λαϊκή εξουσία», χωρίς στόχους ρήξης στο σήμερα.

Στις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού και νεολαιΐστικου κινήματος, σε αυτούς που συνειδητοποιούν ότι το ΠΑΣΟΚ καπηλεύτηκε την ψήφο τους, σε αυτούς που αναζητούν μια άλλη Αριστερά της ρήξης και ανατροπής λέμε ότι:
Όλες και όλοι μαζί, πριν, κατά και μετά τις εκλογές μπορούμε να κάνουμε την οργή και την αγανάκτηση δράση αντίστασης και ανατροπής!

Ψήφος Ανατροπής, ψήφος αντικαπιταλιστική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.