31 Μαρτίου 2021

Παμπειραϊκό συλλαλητηρίο στις 3/4 στο Πασαλιμάνι στις 12:00 και περικύκλωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος στις 5/4.

Σε μια περίοδο που ο κόσμος διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ και οι άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι, η κυβέρνηση δεν προχωράει στην επίταξη χωρίς αποζημίωση στις ιδιωτικές κλινικές και μετακυλίει τις ευθύνες της στην ατομική ευθύνη. Αντί για ενίσχυση της δημόσιας υγείας, παιδείας και των δικαιωμάτων έχουμε ενίσχυση της καταστολής και δαπάνες για τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την αστυνομία. Παράλληλα κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για τις συνθήκες στους χώρους δουλειάς και τις δημόσιες συγκοινωνίες ενώ χαρίζονται δώρα στις μεγάλες επιχειρήσεις και την εργοδοσία.

Η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η αξιοπρεπής διαβίωση ενάντια στην καταστολή και την αξιοποίηση της πανδημίας για την προώθηση αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων (νόμοι για την Παιδεία, εργασιακά, συνδικαλιστικό νόμο κλπ) είναι υπόθεση του ίδιου λαού.

Η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά βάλλεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζει στην ίδια πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και περιφερειακών αρχών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ). Στο όνομα της «ανάπτυξης» παραδίδονται περιοχές και δραστηριότητες σε ιδιωτικές εταιρείες και μονοπώλια που βιάζουν το περιβάλλον και καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τον ήδη περιβαλλοντικά υπερκορεσμένο και επιβαρυμένο Πειραιά, εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο τους όρους ζωής των εργαζόμενων και του λαού. Χαρακτηριστικότερα εγκλήματα σε αυτή την κατεύθυνση είναι η καταστροφή της Πειραϊκής με την επέκταση του προβλήτα από την COSCO, η ανεξέλεγκτη λειτουργία της Oil One στη Δραπετσώνα με επεξεργασία πετρελαιοιδών 70 μέτρα από σχολεία και κατοικημένες περιοχές, η ανάπτυξη νέου εργοτάξιου για την αποξήρανση και επεξεργασία των τοξικών και επικίνδυνων βυθοκορημάτων στη Δραπετσώνα και το σχέδιο για την λειτουργία ΟΕΔΑ στο Σχιστό με επαναλειτουργία της χωματερής και κατασκευή ΜΕΑ – εργοστάσιο επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που ήδη δρομολογήθηκε ο διαγωνισμός.

Η υπεράσπιση του περιβάλλοντος κόντρα στη λεηλασία της φύσης και του δημόσιου χώρου για την κερδοφορία του κεφαλαίου πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος που θα διεκδικήσει αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για όλο το λαό.

Απέναντι στην κυβέρνηση που αντί για ζωή ενισχύει την καταστολή και δίνει δώρα στο κεφάλαιο

Στηριζουμε και δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις και τους στόχους για:

- Δημόσια υγεία και μέτρα για τη θωράκιση του εθνικού συστήματος υγείας και της προστασίας του λαού μας.

- Αντίσταση και πάλη στη κυβερνητική πολιτική καταστολής ενάντια στους αγώνες του λαϊκού-εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και στα δημοκρατικά δικαιώματα.

- Ανάδειξη των εργατικών προβλημάτων της περιόδου και απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - κεφαλαίου και στην επίθεση που επιχειρούν ενάντια στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Απαιτούμε :

  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι ρυπογόνες και καταστροφικές δραστηριότητες της ΚΟΣΚΟ – να φύγει η ΚΟΣΚΟ και να περάσει το Λιμάνι στο δημόσιο

  • Να σταματήσουν όλες οι ρυπογόνες δραστηριότητες,  να απομακρυνθούν τα πετρελαιοειδή μακριά από κατοικημένες περιοχές

  • Να μην προχωρήσουν τα σχέδια για λειτουργία του ΟΕΔΑ στο Σχιστό, το ΜΕΑ και τη χωματερή. Να κλείσει η Φυλή και να μην ανοίξουν πουθενά ΧΥΤΑ. Να ξεκινήσει τώρα άλλη διαχείριση με μείωση των απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επαναχρησιμοποίηση με δημόσιο φορέα και κοινωνικό έλεγχο, χωρίς ιδιώτες και με το κόστος της διαχείρισης στις βιομηχανίες που είναι οι πραγματικοί παραγωγοί απορριμμάτων.

Η ΑΑΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή κάθε σωματείο, συλλογικότητα και αγωνιστή στο Παμπειραϊκό συλλαλητηρίο στις 3/4 στο Πασαλιμάνι στις 12:00 το οποίο αποφάσισε ομόφωνα το ΕΚΠ καθώς και στην κινητοποίηση και περικύκλωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος στις 5/4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.