12 Μαρτίου 2021

ΡΕΜΑ ΧΕΛΙΔΟΝΟΥΣ : Άλλο ένα ρέμα παραδίδεται στα τσιμέντα… με τη σφραγίδα της περιφέρειας Αττικής και την ψήφο Πατούλη, Δούρου, Σγουρού και Τζήμερου.

Στο περιφερειακό συμβούλιο την Τετάρτη 10/3/2021 υπερψηφίστηκε η ΜΠΕ για το έργο της περιφέρειας στο ρέμα της Χελιδονούς με τις ψήφους των Πατούλη, Δούρου, Σγουρού και Τζήμερου!

Όλοι μαζί επέμειναν :

  • Στην τσιμεντοποίηση και την καταστροφή της φυσικής κοίτης και του φυσικού περιβάλλοντος που επί χρόνια στηρίζουν όλες οι περιφερειακές αρχές και κυβερνήσεις με το Υπ. Περιβάλλοντος (κατ’ όνομα).

  • Στη πολιτική παράδοσης και των τελευταίων χώρων φυσικού πλούτου στα εργολαβικά συμφέροντα και την κατασκευή εκτρωμάτων που αποφέρουν «δουλειές» και κέρδη ενώ διασφαλίζουν όλες τις προηγούμενες αυθαιρεσίες, όπως των παράνομων ιδιωτικών πάρκινγκ στην περίπτωση του ρέματος της Χελιδονούς, των αυθαιρεσιών της ΕΥΔΑΠ στο ρέμα και όλων των προηγούμενων κακοτεχνιών και «έργων» τα οποία είναι αυτά που φράζουν το ρέμα και δημιουργούν το πρόβλημα.

  • Στην αντιπεριβαλλοντική «διευθέτηση» του ρέματος, που προβλέπει η ΜΠΕ, με 400 μέτρα σαρζανέτια στις όχθες της κοίτης, 21 μέτρα τσιμέντο και 400 μέτρα εγκιβωτισμού, πρακτική που εγκαταλείπεται σε όλο τον κόσμο αφού μετατρέπει τα ρέματα σε σκεπαστό τσιμεντένιο αγωγό ομβρίων και ουσιαστικά εξαφανίζει το ποτάμι.

  • Στο αυξημένο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος που συνεπάγονται αυτά τα έργα και την οριστική καταστροφή της χλωρίδας (κόψιμο πλατανιών που δεν τα αναφέρει καθόλου η ΜΠΕ, ευκαλύπτων και άλλων φυτών όπως και της πανίδας).

Αγνόησαν και αρνήθηκαν

  • την εντοπισμένη παρέμβαση στη διευθέτηση των προβληματικών και επικίνδυνων σημείων στις προηγούμενες λάθος παρεμβάσεις που μπάζωσαν το ρέμα και μίκρυναν απελπίστηκα τη διέξοδο για το νερό προκαλώντας τα όποια εντοπισμένα πλημμυρικά φαινόμενα

  • το ξεμπάζωμα και τη στήριξη των πρανών με φύτευση δέντρων

  • την αποκατάσταση της φυσικής κοίτης

  • τη διατήρηση της τόσο αναγκαίας φυσικής ομορφιάς ακόμα και το γεγονός ότι το ρέμα της Χελιδονούς ανήκει στην Α ζώνη προστασίας του Κηφισού και προβλέπεται «προστατευτική περιβαλλοντική διευθέτηση» με «αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος».

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική προβάλαμε όλα τα παραπάνω με συγκεκριμένο τρόπο επισημαίνοντας ότι «οι Λάθος προηγούμενες παρεμβάσεις (τσιμεντοποιήσεις, μπαζώματα κλπ) δεν αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερες Λάθος παρεμβάσεις και ακόμα περισσότερο τσιμέντο και περιβαλλοντική καταστροφή» και καλέσαμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απορρίψουν την αναχρονιστική αντιπεριβαλλοντική, αναποτελεσματική και καταστροφική ΜΠΕ για το ρέμα της Χελιδονούς.

Δυστυχώς η υπεράσπιση των εργολαβικών συμφερόντων και τα «μεγα» έργα σε βάρος της φύσης και του ανθρώπου υποστηρίχτηκαν από όλες τις παρατάξεις των νυν και πρώην περιφερειαρχών και του φιλοεργολαβικού Τζήμερου.

Η υπεράσπιση του ρέματος της Χελιδονούς όπως και όλων των ρεμάτων και του περιβάλλοντος είναι υπόθεση του κινήματος και πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.








Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στη Αττική για το θέμα στο ΠΕΣΥ της 10/3/21.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.