6 Δεκεμβρίου 2020

Αίτημα για συζήτηση ΠΗΔ θέματος στη συνεδρίαση της 25ης Νοεμβρίου σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και βίντεο με την τοποθέτηση του Κώστα Τουλγαρίδη εκ μέρους της ΑΑΑ

25/11/2020 

Προς: Πρόεδρο περιφερειακού συμβουλίου Θεοδωρόπουλο Χρήστο 
Κοιν: 1. Περιφερειάρχη Πατούλη Γιώργο 
2. περιφερειακούς συμβούλους 



Θεωρούμε αναγκαίο να μπουν σε συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο οι καταγγελίες και τα προβλήματα που θέτει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής με την ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε σε όλες τις παρατάξεις. Θυμίζουμε ότι μόλις πριν ένα μόλις μήνα, ο Σύλλογος είχε προχωρήσει σε επίσης πολύ σοβαρή καταγγελία σχετικά με τις μεγάλες ελλείψεις σε θέματα Υγιεινής και ασφάλειας σχετικά με τον κορονοιό για τους εργαζόμενους στην περιφέρεια Αττικής. Τα θέματα αυτά είχαμε ζητήσει, ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Παρ ότι εντάχθηκε στη συζήτηση το θέμα στα πλαίσια του ευρύτερου θέματος για τον απολογισμό και προγραμματισμό της περιφέρειας Αττικής σχετικά με την πανδημία η περιφερειακή αρχή απέφυγε να αναφερθεί στις καταγγελίες και τα μέτρα που αφορούσαν τους εργαζόμενους της Περιφέρειας. 

 Η ένταξη στη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο τόσο των αυθαίρετων μετακινήσεων, αυθαίρετων τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης και συνδικαλιστικών διώξεων όσο και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που σχετίζονται με την πανδημία όσο και γενικότερα σε κανονικές συνθήκες, επιβάλλεται να γίνει. Πρέπει να ενημερωθούμε από τη διοίκηση, να δοθούν εξηγήσεις και να ληφθούν μέτρα καθώς δεν μπορεί να επιτρέπονται φαινόμενα αυταρχισμού και διακρίσεων καθώς και έλλειψη μέτρων για ασφαλή εργασία των εργαζόμενων. Άλλωστε όλα αυτά έχουν άμεση επίδραση και στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες της Αττικής. Θεωρούμε επείγον και αναγκαίο να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων. 

Για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική / ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι 
Έλλη Αλεξίου 
Κώστας Τουλγαρίδης



Ακολουθεί η τοποθέτηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.