30 Μαρτίου 2020

Η Περιφέρεια Αττικής να μεριμνήσει για τους γέροντες στο Γηροκομείο


Οι 140 γέροντες και γερόντισσες στο Γηροκομείο Αθηνών βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη. Μετά από πολλά χρόνια κακοδιαχείρισης των ΔΣ του Γηροκομείου, βρίσκεται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση.  Εν μέσω πανδημίας, δεν μπορούν να προσφερθούν στους ηλικιωμένους τα απαραίτητα, τα οποία γίνονται ακόμη πιο επείγοντα καθώς πρόκειται για κατεξοχήν ευάλωτους στον κορωνοϊό. Η κατάσταση είναι άθλια καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να παρασχεθούν όλα τα γεύματα ενώ λείπουν βασικά είδη υγιεινής και ατομικής προστασίας.

Καλούμε την Περιφέρεια Αττικής να μεριμνήσει επειγόντως ώστε :

1. Σε συνεννόηση με τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, οι οποίες είναι από την εποπτεία της Περιφέρειας Αττικής και αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν, να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια η παροχή φρούτων, λαχανικών και άλλων τροφίμων για να καλυφθούν άμεσες βιοτικές ανάγκες των γερόντων.
2. Η Περιφέρεια Αττικής να προβεί σε προμήθεια αντισηπτικών, μέσων ατομικής υγιεινής και εν γένει καθαριότητας για το Γηροκομείο
3. Να καλυφθεί η ανάγκη για πετρέλαιο από τα χρήματα της Περιφέρειας Αττικής.
Όλα τα παραπάνω είδη υπάρχουν ήδη σε κωδικούς αγορών της Περιφέρειας Αττικής και πιθανώς να υπάρχουν και ως στοκ ήδη στην Περιφέρεια, είναι από χρήματα του λαού της Αττικής και πρέπει να πάνε στις άμεσες και επείγουσες ανάγκες συνανθρώπων μας, και μάλιστα των πλέον ευάλωτων.
Έχουμε στοιχειώδη υποχρέωση να βάλουμε τέλος στην εγκατάλειψη και να μην αυξάνουμε τους κινδύνους εν μέσω πανδημίας.


30/3/20
Για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι
Αλεξίου Έλλη
Τουλγαρίδης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.