20 Σεπτεμβρίου 2016

Το Ελληνικό είναι υπόθεση όλων μας!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην διαμαρτυρία που οργανώνουν συλλογικότητες και οργανώσεις την Τετάρτη 21/9 18:30 στην Βουλή ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού.

-Και να που έφτασε η ώρα αυτοί και αυτές που έκαναν πολιτική καριέρα προστατεύοντας το "Ελληνικό" να... ψηφίσουν στη Βουλή το ξεπούλημά του!


-Και να που έφτασε η ώρα που οι "θεσμοί" ζητούν το "προαπαιτούμενο" της δόσης τους. Προσέξτε: η πώληση του Ελληνικού στο Λάτση και η τσιμεντοποίησή του αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα για την επόμενη "υποδόση". Όπως άλλωστε και το ξεπούλημα αεροδρομίων, λιμανιών, ΟΣΕ, ακόμη και του νερού... Ελπίζουμε ότι κανείς δεν έχει πια καμιά απορία για το ποιον εξυπηρετεί η μνημονιακή πολιτική και ποιανών τα συμφέροντα πρακτορεύουν η Τρόικα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

-Και να που έφτασε η ώρα να πέσουν οι μάσκες και για την Περιφερειακή Διοίκηση της Αττικής που πριν από μερικούς μήνες, τον Ιούνιο, προσπαθούσε αγωνιωδώς να πείσει ότι δεν έχει ξεχάσει όσα προεκλογικά έλεγε για το Ελληνικό. Θυμίζουμε ότι τότε η παράταξη της Ρ. Δούρου, προεξάρχοντος του αντιπεριφερειάρχη κου Χ. Καπάταη, σε μια παρωδία διαδικασίας εισηγήθηκαν ένα ψήφισμα δήθεν αντίθεσης -όχι στο ξεπούλημα του Ελληνικού βέβαια, αλλά... στους όρους με τους οποίους αυτή θα γινόταν. Το τι έγινε σε κείνη τη συνεδρίαση μπορείτε να το δείτε εδώ
Η ουσία ήταν μία: ότι το ψήφισμα χρησιμοποιήθηκε μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, για μερικούς τίτλους σε δημοσιεύματα για να σωθεί η "τιμή" της Ρ. Δούρου και του Χ. Καπάταη, που παρουσιάστηκαν δήθεν ως "διαφωνούντες" με την εκποίηση του Ελληνικού. Η (επικοινωνιακή) δουλειά έγινε, το ξεπούλημα προχώρησε κανονικά, η σύμβαση ήρθε στη Βουλή χωρίς καν αλλαγές από τους όρους που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 και η Περιφέρεια Αττικής σιωπά! Αλίμονο! 

-Και να που έφτασε η ώρα, επίσης, να καταλάβουν όλοι και όλες ότι για τη μικρότερη ή μεγαλύτερη διεκδίκηση,  για το αν το Ελληνικό θα γίνει ελεύθερο πάρκο ή αν θα ξεπουληθεί και θα τσιμεντοποιηθεί, ανακύπτει το ζήτημα των "διεθνών δεσμεύσεων της χώρας": του "χρέους", του Μνημονίου, του ευρώ και της ΕΕ. Κι ότι για να γίνει το Ελληνικό πάρκο, για να νικήσουν οι αγώνες μας, είναι αναγκαίο να συγκρουστούμε με όλα αυτά. Είναι αναγκαίο να πούμε "ναι, υπάρχει ζωή έξω από το ευρώ και την ΕΕ, χωρίς χρέος και Μνημόνια". Και να τη διεκδικήσουμε. 

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην διαμαρτυρία που οργανώνουν συλλογικότητες και οργανώσεις την Τετάρτη 21/9

18:30 στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ ((Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου) στο Σύνταγμα 

και πορεία στη Βουλή ενάντια στο ξεπούλημα του Ελληνικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.