11 Απριλίου 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΗΣ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Απαιτούμε 
Να μην γίνει η χώρα μας ο δεσμοφύλακας της Ευρώπης-φρούριο!


Καθημερινά, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στη χώρα μας, αναζητώντας ένα άλλο τόπο για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου και την καταστροφή. Το τεράστιο προσφυγικό κύμα, θα γίνεται ολοένα και πιο ορμητικό, όσο θα παραμένουν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης χέρι - χέρι με την όξυνση των πολέμων στην περιοχή. ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, οργανώνουν ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις, προκαλούν πολιτικές και πολεμικές συγκρούσεις, ένταση των φυλετικών και θρησκευτικών ανταγωνισμών, ενώ δημιούργησαν και ενίσχυσαν αντιδραστικές φασιστικές-ρατσιστικές οργανώσεις (ISIS). Μοναδικός τους στόχος: η πάση θυσία διασφάλιση κερδών για το κεφάλαιο. Τραγικό αποτέλεσμα : η απαξίωση της έννοιας της ανθρώπινης ζωής. 
Απέναντι σε αυτή την αυθόρμητη κίνηση εκατοντάδων χιλιάδων για να υπερασπίσουν τη ζωή τους, οι χώρες της Ε.Ε. έκλεισαν τα σύνορα, υψώνουν φράκτες μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και χαρακτηρίζουν την προσφυγιά και τη μετανάστευση παράνομη. Δεν σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή, ούτε εφαρμόζουν τις διεθνείς συνθήκες για την παροχή ασύλου στα θύματα των πολέμων. Υλοποιούν ρατσιστικές, ξενοφοβικές πολιτικές, όταν οι ίδιες προκαλούν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. 
Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εναρμονίζεται με τις αποφάσεις της Ε.Ε., καλωσόρισε τα πλοία του ΝΑΤΟ, διατηρεί τις βάσεις αυξάνοντας επικίνδυνα την εμπλοκή της χώρας στην πολεμική ένταση. Έχει αποδεχτεί τον έλεγχο των συνόρων από τη Frontex, τη δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής. Ταυτόχρονα, προωθεί και εφαρμόζει τις πολιτικές διαλογής, εγκλεισμού και απελάσεων. Αποτέλεσμα, χιλιάδες πρόσφυγες με στοιχεία της κυβέρνησης είναι ήδη φυλακισμένοι και προς απέλαση, δημιουργούνται νέα κέντρα κράτησης και κλειστοί χώροι συγκέντρωσης, ενώ οι «ελεύθεροι» στοιβάζονται χωρίς χώρους υγιεινής, επαρκές νερό, στο λιμάνι του Πειραιά και την Ειδομένη. 
Συμφώνησε με την κυβέρνηση της Τουρκίας, που βομβαρδίζει Κούρδους στο εσωτερικό της, στο Ιράκ και στη Συρία, επικυρώνοντας τη συμφωνία της συνόδου κορυφής που υλοποιεί τη λογική Ευρώπη Φρούριο-Ελλάδα Φυλακή, θεωρώντας κρατούμενους τους πρόσφυγες και ασφαλή χώρα την Τουρκία για επαναπροωθήσεις προσφύγων. Μία συμφωνία τόσο κατάπτυστη, που ακόμα και η UNICEF και ο ΟΗΕ χαρακτήρισαν ως «απάνθρωπη»!
Αυτή λοιπόν είναι η Ευρώπη του διαφωτισμού και της αλληλεγγύης. Σε αυτή τη λυκοσυμμαχία θέλουν όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις να μείνουμε «για να μη χάσουμε το ευρώ» και τον "πολιτισμό" που βρομάει βόμβες, θάνατο, πνιγμούς και κέρδη. 
Είναι φανερό ότι μετά το κλείσιμο των συνόρων της «ανθρωπιστικής και πολιτισμένης» Ε.Ε. χιλιάδες πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, ενώ όσο δεν τερματίζονται οι πόλεμοι, οι βομβαρδισμοί και οι επεμβάσεις η προσφυγιά θα είναι η μόνη λύση για εκατομμύρια Σύρους, Ιρακινούς, Αφγανούς, Ιρανούς… 
Ως αντικαπιταλιστικές αριστερές κινήσεις πόλης στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και επιδιώκουμε να συμβάλουμε ενεργά στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν καθημερινά, ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία. Σήμερα πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Η αλληλεγγύη πρέπει συμπληρωθεί με τον κοινό αγώνα της εργατικής τάξης, των προσφύγων και των μεταναστών για ένα μεγάλο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα παλέψει ενάντια σε ότι και όσους προκαλούν την προσφυγιά.
Εχθρός μας είναι ο πόλεμος, ο ιμπεριαλισμός και ο ρατσισμός και όχι οι πρόσφυγες. Παλεύουμε ενάντια σε αυτούς που προκαλούν τον ξεριζωμό και υπερασπίζουμε τους πρόσφυγες και τα δικαιώματά τους. 
Καλούμε τις γειτονιές μας να υποδεχτούμε με αλληλεγγύη τους πρόσφυγες και μαζί τους να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή ζωή, ίσα δικαιώματα και κοινωνικές παροχές για όλους.
Απαιτούμε 
Να μην γίνει η χώρα μας ο δεσμοφύλακας της Ευρώπης-φρούριο!
Έξω το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο, όχι στη δημιουργία Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής-ακτοφυλακής.
Να γκρεμιστεί ο φράκτης στον Έβρο και κάθε φράχτης που εμποδίζει την ελεύθερη μετακίνηση-ασφαλή δίοδο των προσφύγων και μεταναστών από όλα τα σύνορα. 
Ασφαλής, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας.
Άσυλο στους πρόσφυγες, νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.
Έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, καμιά νέα βάση, όχι επεκτάσεις, κλείσιμο όλων των βάσεων, καμία συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό, καμία διάθεση ελληνικού εδάφους, αέρος και εξοπλισμού για επεμβάσεις σε άλλες χώρες.
Κατάλληλα δημόσια ανοιχτά κτίρια και δομές, για την αξιοπρεπή στέγαση, περίθαλψη, σίτιση και δημόσια μέσα για τη μετακίνηση των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων. Χρηματοδότηση και προσλήψεις για τις δομές και υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και όχι για κέντρα κράτησης και καταστολή των προσφύγων.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην
Αντιπολεμική, Αντι-ιμπεριαλιστική, Αντι-νατοϊκή διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες 
Κυριακή 10/4 ώρα 12 το μεσημέρι.
Αφετηρία τα γραφεία της Frontex στο Λιμάνι του Πειραιά,
Η πορεία θα περάσει από τους χώρους διαμονής των προσφύγων και θα φτάσει στο κέντρο του Πειραιά.
Ανταρσία στο Αιγαίο
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
Ανταρσία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κεντρική Μακεδονία 
Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια
Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης
Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ανυπόταχτο Χαϊδάρι
Ανυπότακτο Αγρίνιο
Ανυπότακτη Πόλη- Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού
Ανυπόταχτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη 
Ανυπόταχτη Καισαριανή-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
Ανυπόταχτη Πετρούπολη
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα
Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα 
Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο
Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα 
Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας
Εκτός Πλάνου- Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης 
Εκτός Σχεδίου –Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Νέας Ιωνίας 
Εκτός των Τειχών –Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Αμαρουσίου 
Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης-Υμηττού-ΜΑΡΙΔΑ
Μέτωπο Ρήξης Ανατροπής Δήμου Θέρμης
Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Ρήγμα στα Δυτικά - Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση
Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου
Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.