9 Οκτωβρίου 2013

Για την Συμμορίτικη Επίθεση

                                       της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα

Βασικά σημεία της τοποθέτησης του Άγγελου Χάγιου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (17/9/2013), με αφορμή το ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία για την συμμορίτικη επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα. Λίγες μόνο ώρες αργότερα, ο μεταλλεργάτης αντιφασίστας αγωνιστής και μουσικός Παύλος Φύσσας, έπεφτε νεκρός από χρυσαυγίτικη δολοφονική επίθεση.

Πρώτο σημείο: Όλοι αναφέρουν, με διαφορετική προσέγγιση ο καθένας, ως βασική αιτία του φαινομένου των ναζιστικών, φασιστικών αυτών δολοφονικών επιθέσεων και οργανώσεων όπως είναι η Χρυσή Αυγή, τη σημερινή κρίση. Κρίση οικονομική, κοινωνική,  εγώ θα πρόσθετα και την πολιτική και την ηθική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.  

Να συμπληρώσω ότι υπάρχει σοβαρή ευθύνη στο πολιτικό σύστημα, το αστικό πολιτικό σύστημα και στις δυνάμεις του. Υπάρχει σοβαρή ευθύνη στον κρατικό μηχανισμό, στην εργοδοσία με την αναγκαία διευκρίνιση, εδώ θα πω κάποια στοιχεία, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση για το λόγο ότι οι τελευταίοι στο ευρωκοινοβούλιο όταν εξισώνουν τον κομμουνισμό με τον φασισμό νομιμοποιούν, δικαιολογούν και ενισχύουν το φασιστικό φαινόμενο, είτε αντικειμενικά είτε συνειδητά κάποιες δυνάμεις.


Η εργοδοσία, δηλαδή οι εφοπλιστές στη συγκεκριμένη περίπτωση του Περάματος και σε άλλες περιπτώσεις, είναι γνωστό ότι χρηματοδοτούν και τζογάρουν πάνω στη Χρυσή Αυγή. 

Η εργοδοσία της νύχτας είναι γνωστό ότι τους έχει μπράβους και άλλα τέτοια τμήματα της εργοδοσίας. Είναι γνωστά αυτά. Και έχουμε και περίπτωση που πήγαν να διεκδικήσουν σε μεσαίο εργοδότη κάποιοι εργαζόμενοι, σε φροντιστήρια μάλιστα, και αυτός έβγαλε το πιστόλι στο τραπέζι και τους είπε ότι εδώ μιλάει η Χρυσή Αυγή. 

Αλλά και το πολιτικό σύστημα, από τον ‘’μεγάλο’’ Μιτεράν που έσπρωξε τον Λεπέν πολύ συγκεκριμένα, από το ΠΑΣΟΚ που διευκόλυνε το ΛΑΟΣ για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους και σήμερα από τη Νέα Δημοκρατία άμεσα και από τον Βενιζέλο που την ακολουθεί, με την λογική των δύο άκρων που νομιμοποιεί, ενισχύει και αποκαθαίρει τη Χρυσή Αυγή από τις φασιστικές, ναζιστικές ιδέες και πρακτικές και δολοφονικές επιλογές. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση.

Στο κράτος μέσα; Τεράστια κομμάτια όχι μικρά, όχι σταγονίδια που έλεγε ο Αβέρωφ. 

Τμήματα ολόκληρα του κρατικού μηχανισμού και στα σώματα ασφαλείας και στις μυστικές υπηρεσίες, το είπε χοντρά εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής όταν έφερε πληροφορίες στο Κοινοβούλιο. Ο γνωστός που ήταν παλιά στην ΚΥΠ. Αλλά και σε άλλα τμήματα του κρατικού μηχανισμού που διευθυντές υπηρεσιών ανοιχτά μιλάνε για τη Χρυσή Αυγή. 

Είναι τεράστιο το πρόβλημα και όχι μόνον δεν υπερβάλλω, μάλλον υποβαθμίζω με αυτά που λέω τον κίνδυνο ο οποίος έρχεται και ο οποίος έχει κοινωνικές και οικονομικές αιτίες αλλά έχει και σαφείς πολιτικές αιτίες και επιλογές προκειμένου να χτυπηθεί η προσπάθεια του λαού να αντισταθεί σε αυτή την κατάσταση που ζει της κοινωνικής καταστροφής, του κοινωνικού Αρμαγεδδώνα και σε όποια τάση μέσα στην κοινωνία αναζητά μια άλλη κοινωνία πέρα από κρίσεις, εκμεταλλεύσεις, πολέμους και αυτή η τάση είναι που πρέπει να χτυπηθεί. Πρωτίστως η αριστερά, κυρίως οι κομμουνιστές. 

Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση. Πρέπει να γίνει μεγαλύτερη συζήτηση, διότι η διείσδυση στη νεολαία και στους εργαζόμενους κάτω από αυτή την πολιτική - εργοδοτική - κρατική κάλυψη και την ενίσχυση από θεσμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι τρομακτικά επικίνδυνη. Και ανέφερε κάτι ο Διάκος, το ζήσαμε και στη δικτατορία, ότι αυτοί που έπαιξαν αυτό το ρόλο τότε και ανέχθηκαν αυτά τα φαινόμενα την πλήρωσαν μαζί με τους κομμουνιστές και τους αριστερούς. Δεν θα την γλιτώσουν ούτε αυτοί και φάνηκε και στην περίπτωση του συγκεκριμένου Δημάρχου.

Προσωπικά και σαν παράταξη ψηφίζουμε το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης που παρουσίασε ο Βαγγέλης ο Βακάλης, με τις όποιες ενδεχόμενες μικρές τροποποιήσεις διότι θέτει σε ένα ελάχιστο σημείο, δεν καλύπτει πλήρως ούτε τις δικές μου απόψεις ούτε άλλες απόψεις, αλλά θέτει σε ένα ελάχιστο αν θέλετε πραγματικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο και βάζει το θέμα ότι πρέπει ο λαός να απομονώσει, το κίνημα πρέπει να απομονώσει τους φασίστες.

Και κάτι τελευταίο. Είναι και θρασύδειλοι. Είναι ένα σκυλολόι το οποίο όταν γίνονται εργατικοί αγώνες εξαφανίζονται. Εχθές πού εμφανίστηκε η Χρυσή Αυγή στο μεγάλο συλλαλητήριο; Πού εμφανίστηκε; Εξαφανίζονται. Πού εμφανίστηκε η Χρυσή Αυγή τότε στα μεγάλα συλλαλητήρια, οι εθνοπατριώτες, οι... οι... οι... Στα μεγάλα συλλαλητήρια τότε στο Σύνταγμα τότε που τρώγαμε τα χημικά της αρκούδας; Πού εμφανίστηκαν; Εξαφανίζονται σ' αυτές τις περιπτώσεις. Και εμφανίζονται όταν χτυπάνε το κίνημα κάτω από την ενίσχυση όλων αυτών των μηχανισμών και χτυπούν δολοφονικά, άνανδρα, φασιστικά, διότι είναι και θρασύδειλοι. 

Η άνοδος του κινήματος είναι τελικά αυτό στο οποίο πρέπει να δώσουμε όλοι κάποια ώθηση με όποιο τρόπο. Εκεί μπορώ να βρω εγώ μια κοινή συνισταμένη για να αποκαλυφθεί, να περιθωριοποιηθεί και να σβήσει ο ρόλος αυτού του φασιστικού, επικίνδυνου, ναζιστικού μορφώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.