28 Σεπτεμβρίου 2013

Θεωρία του «ενός άκρου» και υπεράσπιση της «Χρυσής Αυγής»!


Ακροδεξιό-Φασιστικό Παραλήρημα της ΝΔ στο ΠΣ Δυτ. Ελλάδας


Δημήτρης Δεσύλλας

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, την Πέμπτη 26/9/13, με θέμα την πολιτική δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, οι εκπρόσωποι – βασικοί ομιλητές της ΝΔ (Γ. Σκαρμούτσος και Γ. Παπαναστασίου) κατέφυγαν σε ένα πρωτοφανές ακροδεξιό – φασιστικό παραλήρημα υπεράσπισης της «Χρυσής Αυγής», με άθλια επιχειρήματα του τύπου:

- «Το ένα άκρο, η επαναστατική εξωκοινοβουλευτική αριστερά και ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι όσοι μιλάνε για επανάσταση και για ανατροπή του καθεστώτος ή της κυβέρνησης ή για αλλαγή και τροποποίηση του Συντάγματος (!) είναι οι υπεύθυνοι για τη βία που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία! Αυτοί φταίνε για την τρομοκρατία, για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη «17 Ν», την οποία είχαν ηρωοποιήσει και τη χειροκροτούσαν, για το Δεκέμβρη του 2008, για τους νεκρούς της «Μαρφίν», για τους κουκουλοφόρους, τα καψίματα και όλες τις καταστροφές στις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών! Αυτοί προκάλεσαν την αντίδραση και την απάντηση της Χρυσής Αυγής»!

   - «Δεν καταδικάζουμε τη Χρυσή Αυγή, γιατί είναι δικά μας παιδιά, που έχουν παρασυρθεί! Θα δουλέψουμε μεθοδικά για να τους ξαναφέρουμε σιγά – σιγά στη μεγάλη αντικομμουνιστική, φιλελεύθερη και δημοκρατική παράταξη της δεξιάς»!


 - «Αφήστε την καραμέλα για διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με το κράτος, την αστυνομία και το στρατό! Πώς τολμάτε να κατηγορείτε τον Αμβρόσιο, ο οποίος είναι θεσμός και προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο;»!

Ο πιο «ήπιος» ομιλητής της ΝΔ (Π. Αχιλλεόπουλος) υποστήριξε την «επίσημη» γραμμή για «δύο άκρα» και καταδίκη της βίας «απ΄ όπου κι αν προέρχεται».

Προσκάλεσε να ενταχθεί στο «συνταγματικό τόξο» ακόμα και «ένα κομμάτι της εξωκοινοβουλευτικής Επαναστατικής Αριστεράς»!

Το ΠΑΣΟΚ, βρισκόμενο σε πολιτική κατάρρευση και διάλυση, παρ΄ ότι έχει μεγάλη πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο (31 στους 51 Συμβούλους) υποτάχθηκε πλήρως στο ακροδεξιό παραλήρημα της ΝΔ. Παρ΄ όλο που ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε πολλές ρατσιστικές επιθέσεις της «Χρυσής Αυγής» στη Δυτική Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ δεν καταδίκασε τις διασυνδέσεις της με το κράτος και τους μηχανισμούς του, ούτε την επίθεση Κασιδιάρη στις βουλευτίνες της Αριστεράς Λ. Κανέλλη και Ρ. Δούρου (έστω για τα προσχήματα και εκ των υστέρων), ούτε φυσικά τα ακροδεξιά «κηρύγματα» του Αμβρόσιου.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας πρότεινε ένα «νερόβραστο» ψήφισμα με δύο βασικά σημεία:

α) «Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού – συνταγματικού τόξου να συνεννοηθούν, να γεφυρώσουν τυχόν διαφορές τους και να βρουν κοινές συνισταμένες, ώστε να φράξουν το δρόμο στο ιδεολογικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής», που υπονομεύει φανερά τις δημοκρατικές αξίες και οδηγεί την χώρα στο χάος» και

β) «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει άμεσα στη σύνταξη τριετούς στρατηγικού πλάνου πολιτικών κατά του νεοναζισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και στη συγκρότηση σχετικού Αυτοδιοικητικού Δικτύου και Κώδικα Δεοντολογίας της Περιφέρειας»!

 Το ψήφισμα αυτό ψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ και καταψηφίστηκε από «Αριστερή Παρέμβαση» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ), «Αντίσταση Πολιτών» (ΣΥΡΙΖΑ) και από τρεις (3) Συμβούλους του ΠΑΣΟΚ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»

1.  Με βάση το πολιτικό σκεπτικό που αναπτύξαμε στην τοποθέτησή μας, καταδικάζουμε τη στυγνή πολιτική δολοφονία του καλλιτέχνη αγωνιστή αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τη δολοφονική νεοναζιστική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» καθώς και την προκλητική ανοχή, συγκάλυψη και τις ισχυρές διασυνδέσεις της στο κράτος και σ΄ όλους τους μηχανισμούς του (αστυνομία, στρατό, αποστράτους, δικαστικό σώμα, δημόσια διοίκηση, εκκλησία, ΜΜΕ κ.ά.).

2.  Καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση της «Χρυσής Αυγής» στους 9 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, την τραμπουκική επίθεση Κασιδιάρη στις βουλευτίνες της Αριστεράς Λ. Κανέλλη και Ρ. Δούρου, όλες τις προηγούμενες και ατιμώρητες ρατσιστικές επιθέσεις της (δολοφονίες, μαχαιρώματα κ.ά.) σε βάρος εκατοντάδων μεταναστών και αντιφασιστών αγωνιστών που έχουν συγκαλυφθεί και δεν έχουν ακόμα δικαστεί!

3.  Απαιτούμε :
 
    Την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία όλων των συνεργών, φυσικών και ηθικών αυτουργών του δολοφόνου Ρουπακιά και όλων των δραστών χρυσαυγιτών, για όλες τις επιθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης.

    Την ηθική δικαίωση και τη χρηματική αποζημίωση από το κράτος όλων των θυμάτων της, Ελλήνων και μεταναστών.

    Την άμεση άρση ασυλίας, παραπομπή σε δίκη, καταδίκη και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όλων των βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» – ηθικών αυτουργών και την άμεση κατάργηση κάθε κρατικής χρηματοδότησης σ΄ αυτήν.

4.  Απαιτούμε:

    Την άμεση αποκάλυψη, σύλληψη, εκδίωξη από τις θέσεις τους και την παραδειγματική δικαστική τιμωρία, όλων όσων συνεργάστηκαν με την «Χρυσή Αυγή» σε εγκληματικές πράξεις, μέσα από την αστυνομία, το στρατό, τους αποστράτους, το δικαστικό σώμα, τη δημόσια διοίκηση, την εκκλησία και τα ΜΜΕ.

5.  Απαιτούμε :

    Την άμεση διεξαγωγή έρευνας, στον εφοπλιστικό, τραπεζικό, επιχειρηματικό κόσμο και στα ΜΜΕ, για την αποκάλυψη των χρηματοδοτήσεων της εγκληματικής δράσης της «Χρυσής Αυγής».

Πάτρα, 26/9/2013 
  Δημήτρης Δεσύλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος
 

      «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.