9 Απριλίου 2013

‘Γραμμή’ Σγουρού: Ανακύκλωση Ανεργίας και Ιδιωτικοποιήσεων


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Στην εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός περιγράφει με μελανά χρώματα το καυτό πρόβλημα της ανεργίας που καλπάζει σε όλη τη χώρα με ιδιαίτερη ένταση στην Αττική.

Για πρώτη φορά, όπως παραδέχτηκε, μετά από 10 χρόνια ξεπερνά τον εθνικό μέσο όρο (περίπου 34%).

Μίλησε για ‘δράσεις’ της Περιφέρειας, για τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης, αλλαγή παραγωγικού μοντέλου της Αττικής(!), θερμοκοιτίδες κοινωνικής επιχειρηματικότητας και άλλα παρόμοια.

Τα ‘αντίδοτα’ όμως που προτείνει, δεν είναι απλώς ασπιρίνες για την αντιμετώπιση του καρκίνου της ανεργίας. Είναι δυστυχώς ο πυρήνας ο ίδιος της πολιτικής που παράγει το πρόβλημα.



Τι μας είπε ο Περιφερειάρχης; Ότι το πρόβλημα της ανεργίας θα αντιμετωπιστεί στην Αττική, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας που θα φέρει η ανάπτυξη, μέσω της παράδοσης στους πολυεθνικούς επιχειρηματικούς, ελληνικούς και ξένους ομίλους όλων των δημόσιων αγαθών, του  δημόσιου χώρου, της διαχείρισης των υδάτων, της ενέργειας, μέσω της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων που θα σώσει(!) το περιβάλλον… Και, βέβαια, μέσω της ‘ανακύκλωσης’ των ανέργων που επισφραγίζει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, διαιωνίζοντας παράλληλα το καθεστώς εργασιακής ομηρίας και ρουσφετολογικών προσλήψεων σε Δήμους και Περιφέρειες.

Ας μην παραπονείται λοιπόν ο Περιφερειάρχης «για τον ρόλο που κάποιοι μας επιφύλαξαν». Είναι αυτός ο ίδιος συνένοχος και η πολιτική που προτείνει σ’ αυτή την ίδια ‘κροκοδείλια’ ομιλία του και με συνέπεια προωθεί από τη θέση του. Με συνυπεύθυνους τους εκπροσώπους της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

-Είναι η άθλια πολιτική της τρισάθλιας τρικομματικής και όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, κ. Περιφερειάρχη, η πολιτική του κεφάλαιου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

-Είναι ο κεντρικός χαρακτήρας αυτής της πολιτικής, οι ιδιωτικοποιήσεις όλων των βασικών κοινωνικών λειτουργιών, των υποδομών, της διαχείρισης των απορριμμάτων, της διαχείρισης του υδατικού πλούτου, της διαχείρισης της παραλίας, του δημόσιου χώρου,  με όλα τα χαρακτηριστικά παραδείγματα: Ελληνικό, παραλιακό μέτωπο κ.ο.κ..

-Είναι η επιδίωξη μετατροπής σημαντικών περιοχών και 'φιλέτων' της Αττικής,  όπως τα λιμάνια, η παραλία από Πειραιά μέχρι Λαύριο σε Ειδική Οικονομική Ζώνη απόλυτης εκμετάλλευσης ανθρώπων και δημόσιου χώρου.

-Είναι το μνημόνιο και η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων,
κ. Περιφερειάρχη, που μαζί με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, φέρνουν και χιλιάδες απολύσεις.

Πάει πολύ να κηρύσσουν δημαγωγικές καμπάνιες κατά της ανεργίας, οι ίδιοι οι σταυροφόροι της πολιτικής των μνημονίων και της ΕΕ.

-Είναι ο Καλλικράτης, κ. Περιφερειάρχη, που αποτελεί τον δεύτερο βραχίονα των μνημονίων.

-Είναι ο καπιταλισμός, κ. Περιφερειάρχη, που προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση του ξεθεμελιώνοντας και διαλύοντας όλη την κοινωνία, οδηγώντας στην καταστροφή τον κόσμο της εργασίας.

Τον κόσμο της εργασίας που πρέπει άμεσα να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, με μαχητικούς ανατρεπτικούς αγώνες κατά της πολιτικής κυβέρνησης- Περιφέρειας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στη Αττική
9/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.