25 Απριλίου 2013

Στο στόχαστρο του κεφάλαιου ο οικισμός

                                       των τσιγγάνων στο Νομισματοκοπείο

            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Εδώ και τέσσερις περίπου δεκαετίες, οικογένειες τσιγγάνων κατοικούν αβοήθητοι σε έναν καταυλισμό στο Χαλάνδρι, πίσω από τον σταθμό του μετρό Νομισματοκοπείο.
 

Με την άνοδο της αξίας γης από τη δημιουργία του νέου αυτού σταθμού, άνοιξε η όρεξη για εκμετάλλευση αυτού του ‘φιλέτου’ και έτσι οι 70 οικογένειες των τσιγγάνων εκδιώκονται από τα μοναδικά σπίτια που ‘έχουν’. 

Στις 14 Μαΐου πρόκειται να κατεδαφιστούν οι παράγκες. 

Πρόκειται έτσι να μείνουν στο δρόμο 300 άνθρωποι κι ανάμεσά τους αρκετές δεκάδες παιδιά. Πολλά από αυτά, φοιτούν σε δύο Δημοτικά Σχολεία του Χαλανδρίου, στο 4ο και στο 10ο.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πολιτιστικού Συλλόγου των τσιγγάνων κατοίκων του οικισμού, περίπου το 90% από αυτούς είναι εγγεγραμμένοι δημότες Χαλανδρίου. Ένα ποσοστό 40% από αυτούς, είναι άτομα με αναπηρία πάνω από 67%.
 

Το αίτημά τους να παραμείνουν στο Χαλάνδρι, να συνεχίσουν τα παιδιά τους να φοιτούν στο σχολείο και να μην γίνει καμιά κατεδάφιση αν πρώτα δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασής τους, είναι δίκαιο.
 

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο να τοποθετηθεί κατά της βάρβαρης κατεδάφισης της πρώτης κατοικίας των Ρομά του Χαλανδρίου. Να ζητήσει επίσης από το Δήμο Χαλανδρίου ενημέρωση για το πού διατέθηκαν τα 3.000.000 ευρώ που προορίζονταν για τον καθαρισμό και τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής του οικισμού.
 

Καλούμε τους εργαζόμενους των γύρω περιοχών να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των τσιγγάνων και να μην αφήσουν να συντελεστεί αυτό το έγκλημα.
 

Όχι στη δημιουργία γκέτο για τους τσιγγάνους, ούτε στο Χαλάνδρι ούτε αλλού.
 

Οι Ρομά του Χαλανδρίου να στεγαστούν στο Χαλάνδρι με κρατική  χρηματοδότηση και άμεσα μέτρα για την αποφασιστική βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.
 

Μόνο αν ο οργανωμένος λαός με τα συλλογικά όργανά του πάρει την κατάσταση στα χέρια του, θα ανατραπεί η χούντα του κεφάλαιου και η άθλια τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον κόσμο της εργασίας και του αγώνα.
 

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
24/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.