5 Μαρτίου 2013

Για την τραμπούκικη επίθεση

κατά της Επιτροπής Αγώνα Φυλής από εκπροσώπους της ΝΔ 

 
 

          ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ           


            Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Φυλής από εκπροσώπους της δημοτικής παράταξης της Ν. Δ. στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 28/2/2013 με θέμα την χωματερή και τα νέα έργα.
 

            Ανάλογο κρούσμα τραμπουκισμού είχαμε πρόσφατα στο Βύρωνα, όταν στέλεχος της παράταξης της Ν. Δ. χτύπησε απρόκλητα στο κεφάλι τον εκπρόσωπο της Αριστερής Παρέμβασης Σταύρο Τζιορτζιώτη μέσα στο Δημαρχείο.
 

            Η επίθεση κατά των μελών της Επιτροπής Αγώνα Φυλής έρχεται σαν συνέχεια και συνέπεια των κυβερνητικών επιθέσεων καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων με τις επιτάξεις, τα χημικά και τη βία των ΜΑΤ. Σαν αποτέλεσμα της τακτικής του Περιφερειάρχη να παρατάσσει τις διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από τις συνεδριάσεις του ΕΣΔΝΑ.
 

            Η κατάσταση όμως στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής έχει φτάσει στο απροχώρητο.
 

            Πέρα από την ανυπόφορη δυσωδία, τα κρούσματα νεοπλασματικών ασθενειών σε ηλικίες 15-20 ετών είναι πλέον καθημερινά στην ημερήσια διάταξη: Δέκα κρούσματα σε ένα μόνον σχολείο, την στιγμή που παγκοσμίως το ποσοστό είναι ένα κρούσμα στο δισεκατομμύριο…
 


            Αυτό το έγκλημα ο λαός θα το σταματήσει, όσο κι αν οι εκπρόσωποι του κεφάλαιου και των εταιριών θέλουν όχι να το σταματήσουν αλλά να το διαχειριστούν εισπράττοντας για το Δήμο τα ‘αντισταθμιστικά αργύρια’.
 

            Στη Φυλή, με απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής, προβλέπεται να γίνουν τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων και να δέχεται η περιοχή το 85% των σύμμικτων απορριμμάτων της Αττικής  για άλλα 27 χρόνια.
 

            Όμως τα απορρίμματα πρέπει να πάψουν να αποτελούν χρυσοφόρο εμπόρευμα εξυπηρέτησης μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων με τίμημα τη διαιώνιση του προβλήματος για τους κατοίκους της περιοχής.
 

Λύση υπάρχει: 
 

            -Ανατροπή του υφιστάμενου Π.Ε.Σ.Δ.Α. και εφαρμογή νέου με μοναδικό κριτήριο το κοινωνικό και περιβαλλοντικό συμφέρον.
 

            -Άμεση πολιτική μείωσης των απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επαναχρησιμοποίηση, παράλληλα με το άμεσο, οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων - Φυλής.
 

            Ο αγώνας των κατοίκων της Φυλής, συναντάει τον αγώνα της Κερατέας, τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, τον αγώνα όλου του κόσμου της εργασίας
 

            -απέναντι  στην πιο βάρβαρη αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους.
 

            -αλλά και ενάντια στις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής που την παράγουν.

 

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
 
5/3/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.