26 Μαρτίου 2011

Πρόταση ψηφίσματος για Λιβύη

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
(22/3/2011)


            Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συμπαράσταση της ΝΔ, αποφάσισε να  ενταχθεί στην ομάδα των «προθύμων» και να εμπλακεί άμεσα στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης, με τέσσερα βομβαρδιστικά αεροσκάφη F-16, δύο ελικόπτερα, δύο φρεγάτες και ένα αεροσκάφος εναέριας προειδοποίησης και βέβαια με την πλήρη παραχώρηση του Ελληνικού εδάφους.
         Η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την προστασία του λιβυκού λαού, για την οποία οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών υποτίθεται ότι κόπτονται. Είναι χυδαία πρόκληση να εμφανίζονται όλοι αυτοί, πρώην και νυν συνεργάτες των αυταρχικών και αντιδραστικών καθεστώτων της Β. Αφρικής και του Κόλπου, σαν υπερασπιστές των λαϊκών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων και μάλιστα επιλεκτικά. Περισσεύει η υποκρισία, όταν την ίδια ώρα εισβάλλουν δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να τσακίσουν τις κινητοποιήσεις στο Μπαχρέιν ενάντια στη δικτατορία.
            Τα αστικά κράτη δεν ενδιαφέρονται για το αίμα που κυλάει στο έδαφος, αλλά για το περιεχόμενό του, τον ορυκτό πλούτο και κυρίως το πετρέλαιο, που είναι αποθηκευμένο σε μεγάλες ποσότητες και εξαιρετική ποιότητα στο υπέδαφος.
            Δεν ενδιαφέρονται για τις δημοκρατικές ελευθερίες, αλλά για τη χειραγώγηση και την καταστολή κάθε γνήσια λαϊκής εξέγερσης όπως στην Τυνησία και την Αίγυπτο. Τη «δημοκρατία» των ιμπεριαλιστών, την πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί στην Παλαιστίνη,  στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και σε ολόκληρο τον κόσμο. 
            Η απόλυτη αντίθεση μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση δεν σημαίνει κανενός είδους ανοχή στο καταπιεστικό και εκφυλισμένο καθεστώς Καντάφι και στις αποτροπιαστικές  ενέργειες των στρατιωτικών του δυνάμεων ενάντια στους διαδηλωτές που αγωνίζονται για την ανατροπή του, για πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.
            Η κατάκτηση αυτών των δικαιωμάτων και η απελευθέρωση από το καθεστώς της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης θα είναι αποκλειστικό έργο του ίδιου του λιβυκού λαού, με την αλληλεγγύη του διεθνούς εργατικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Δεν θα έρθει από τις κανονιοφόρους και τα βομβαρδιστικά του ιμπεριαλισμού,  αντίθετα, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα φέρουν νέα δεσμά και νέα δεινά. Και δεν μπορεί παρά να γίνει ενάντια και στις δυνάμεις εκείνες του αστικού κατεστημένου που, στο όνομα της ελευθερίας, προσκαλούν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα και  τα γαλλικά Μιράζ να επέμβουν για στήριξη μιας δικής τους εξουσίας.
            Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καταδικάζει έντονα την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετέχει στις πολεμικές επιδρομές, διαθέτοντας τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις αλλά και δυνάμεις ναυτικού και αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.