23 Αυγούστου 2023

Κυβερνητική ευθύνη οι πυρκαγιές που καταστρέφουν τη χώρα: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 24.08, 7.00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Να πάρουμε στα χέρια μας τις ζωές μας
και την υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 24.08, 7.00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑΓια μια ακόμη φορά το φετινό καλοκαίρι και δυστυχώς για ένα ακόμη καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια βιώνουμε ένα πύρινο εφιάλτη. Εβρος, Αττική (Φυλή, Μενίδι, Πάρνηθα, Ασπρόπυργος), Ροδόπη, Βοιωτία, Καβάλα, Εύβοια πήραν τη σκυτάλη από τις προηγούμενες καταστρεπτικές πυρκαγιές σε Μέγαρα, Ρόδο, Μαγνησία και Κορινθία, με πολλαπλά μέτωπα να κατακαίνε δάση, προστατευόμενες δασικές περιοχές, αγροτικές καλλιέργειες, σπίτια και περιουσίες αλλά δυστυχώς και ανθρώπους.

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Μάνδρα και την Ανατολική Αττική και η πολύπαθη δυτική πλευρά της Αττικής βρίσκεται και πάλι στο μάτι του κυκλώνα της πύρινης λαίλαπας. Η μεριά του φτωχού λαϊκού κόσμου, της χωματερής στη Φυλή, των εργοστασίων και των logistics και των ελάχιστων χώρων πρασίνου.

Γνωστές είναι και οι αιτίες, γνωστοί και οι ένοχοι για το προμελετημένο έγκλημα που επαναλαμβάνεται συνεχώς!

Ø  Είναι το καταστροφικό μοντέλο ανάπτυξης που οδήγησε την τυπική και άτυπη μετατροπή όλης της Αττικής συμπεριλαμβανομένων δασών, ρεμάτων και ακτών, σε μια τεράστια οικοδομική ζώνη!

Ø  Είναι η εγκατάλειψη των Δασαρχείων και της Πυροσβεστικής εδώ και χρόνια, χωρίς την πρόσληψη προσωπικού και την αγορά σύγχρονων μέσων και οχημάτων.

Ø  Είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης κοινωφελών λειτουργιών, όπως ο καθαρισμός των δασών που με γίνεται με απευθείας αναθέσεις  που περνούν από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ø  Είναι η πεπατημένη του επιτελικού κράτους της καταστολής και της ατομικής ευθύνης του 112 και όχι της πρόληψης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ø  Είναι η πολιτική των αντιπεριβαλλοντικών και δασοκτόνων νόμων, με βάση και τις επιταγές της ΕΕ, που εμπορευματοποιούν τις δασικές εκτάσεις και το περιβάλλον.

Ø  Είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι η νυν και οι προηγούμενες περιφερειακές διοικήσεις, που αδιαφορούν πλήρως για τις εργατικές λαϊκές ανάγκες, τις ζωές μας, τα δάση, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη και νοιάζονται μόνο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ΜΜΕ προσπαθεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της σπέρνοντας το μίσος και το ρατσισμό. Αφού «ο στρατηγός άνεμος» θα ήταν αντιμετωπίσιμος με τα μέτρα που θα έπαιρναν μετά τις πυρκαγιές του 2021. Αφού η κλιματική αλλαγή, όσο και αν την επικαλούνται, δεν μπορεί να μη γεννά και ερωτηματικά για το ποιος την προκαλεί.

Σήμερα οι ένοχοι αναζητούνται στους πρόσφυγες που βρήκαν τραγικό θάνατο στο δάσος της Δαδιάς και είναι ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ και στους φτωχοδιάβολους των Ρομά για ότι συμβαίνει στη Δυτική Αττική. Η πολιτική αυτή είναι που θρέφει την ακροδεξιά και τις απάνθρωπες φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Καμία άλλη ανοχή στις εγκληματικές πολιτικές τους


Αγωνιζόμαστε
για να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.  Ενάντια στη καταστροφή που μας επιβάλλουν. προτάσσουμε την πάλη για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση, που θα θέτει ως πρώτο στόχο τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας βάρος τόσο στην πρόληψη όσο και στην έγκαιρη αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων.

Διεκδικούμε:

·       -  Πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων.

·   - Άμεσα μέτρα αναδιοργάνωσης της πυροπροστασίας. Ανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας με αρμοδιότητα την προστασία του δάσους και τη δασοπυρόσβεση. Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση και ανανέωση του εξοπλισμού δασοπροστασίας με επίγεια και σύγχρονα εναέρια μέσα.

·        - Ενίσχυση των υπηρεσιών της περιφέρειας(και των δήμων) με τα απαραίτητα μέσα και επαρκές μόνιμο προσωπικό για τον καθαρισμό-επιτήρηση-προστασία των αλσών, πάρκων και δασών.

·   - Καμία αλλαγή χρήσης γης στις καμένες δασικές περιοχές. Να προστατευθούν από τα οικιστικά, επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα. Όχι στις ιδιωτικές αναδασώσεις ή όποια ιδιωτική διαχείριση στα δάση. Έξω το ΤΑΙΠΕΔ από τα δάση.

·   - Απόλυτη προστασία της φύσης, των δασών, των αλσών, των ακτών από τους «επενδυτές». Να καταργηθούν οι αντιπεριβαλλοντικοί νόμοι.

Τώρα πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα, να οργανώσουμε τον αγώνα για να επιβάλουμε τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα, για τη ζωή που μας αξίζει σε αυτό τον τόπο που μας ανήκει.

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 24.08, 7.00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.