14 Δεκεμβρίου 2022

Δεν ήταν η βενζίνη δεν ήταν τα λεφτά, ο μπάτσος πυροβόλησε γιατί ήταν Ρομά

Το περιστατικό αστυνομικής καταδίωξης την προηγούμενη Κυριακή στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης κατέληξε στη δολοφονία με σφαίρα στο κεφάλι στο κεφάλι του 16χρονου Ρομ Κώστα Φραγκούλη από σφαίρα αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ. Το φθινόπωρο του 2021 ο Νίκος Σαμπάνης δολοφονήθηκε με παρόμοιο τρόπο, από σφαίρες αστυνομικών, μετά από καταδίωξη στο Πέραμα.


Η ΕΛΑΣ δολοφονεί και η κυβέρνηση της παρέχει κάλυψη!

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Φραγκούλη: ο Υπουργός Προστασίας της αστυνομικής αυθαιρεσίας όχι μόνο δεν έθεσε ούτε σε διαθεσιμότητα τους επτά αστυνομικούς που έριξαν 36 τουλάχιστον σφαίρες, σε κατοικημένη περιοχή πέρσι, αλλά έδωσε κατεύθυνση για περισσότερες «καταδιώξεις» και στοχοποίησε τους Ρομά ως «ομάδες υψηλής παραβατικότητας».

Η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Φραγκούλη. Οπλίζει το χέρι των αστυνομικών με την συνεχή ατιμωρησία. Οπλίζει το χέρι των αστυνομικών  όταν προσπαθεί με κάθε τρόπο να στοχοποιήσει τους Ρομά και άλλες φτωχές κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο της γενικότερης ρατσιστικής και κατασταλτικής εκστρατείας της, για να πείσει τους «νοικοκυραίους» ότι κινδυνεύουν και μόνο το δόγμα «νόμος και τάξη» μπορεί να τους προστατεύσει.

Η ΝΔ έχει αμολήσει όλο της τον μηχανισμό για να αναπαράξει ναζιστικές αντιλήψεις για τους «Ρομά που είναι εγκληματίες από τη φύση τους» -το σκεπτικό με το οποίο ο Χίτλερ έστελνε τους Ρομά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το ίδιο σκεπτικό, διανθισμένο με ψεματα και διαστρεβλώσεις- αναπαράγει ο συνήγορος του δολοφόνου Αλέξης Κούγιας, σε πανεθνικό δίκτυο, από τον άφθονο τηλεοπτικό χρόνο που του παρέχεται αφειδώς από τα ΜΜΕ για να αναπαράξει τα εμέσματά του.

Κι ενώ υπάρχει αυτή η ασυδοσία και η ατιμωρησία των αστυνομικών, ενώ η καταστολή οργιάζει και υπάρχουν περιοχές –όπως τα Εξάρχεια- που είναι πλέον αστυνομοκρατούμενες, στη Βουλή ψηφίζεται με την αγαστή συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΕΛ.ΛΥ.-ΚΚΕ (!), επίδομα 600 ευρώ για τους ένστολους και ένοπλους, ως «επιβράβευση» του έργου τους. Οι δολοφόνοι του Σαμπάνη, όπως και οι αστυνομικοί που βίασαν ένα κορίτσι στο ΑΤ Ομόνοιας, αφού δεν τελούν σε διαθεσιμότητα, θα εισπράξουν κανονικά τα 600 ευρώ!

Υπάρχει εκστρατεία στοχοποίησης των κοινοτήτων Ρομά σε όλη τη χώρα

Δεν φτάνει που τους στοχοποιούν ρατσιστικά, δεν φτάνει που οι δολοφόνοι τους κυκλοφορούν ατιμώρητα, τώρα κηρύσσουν και «επιφυλακή» για να αντιμετωπίσουν τη δίκαιη αγανάκτηση των Ρομά. Τους αναγορεύουν πλέον σε «εσωτερικό εχθρό». 

Οι κοινότητες Ρομά διεκδικούν δικαιοσύνη για τους ίδιους και τα θύματα της αστυνομικής βίας. Διεκδικούν επιβίωση και δικαιώματα σε μια κοινωνία που δεν τα παρέχει σε κανέναν φτωχό και καταπιεσμένο. 

https://anticapitalist-attiki.blogspot.com/2019/04/blog-post_37.html?fbclid=IwAR3rCQP4IrMQT_wiblq_xKrLZDIWXhDunId3Ugjb-A9puSYA7J9G5bhMP4M

Ζητάμε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Σαμπάνη και του Φραγκούλη

ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.