20 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Πατούλης κήρυξε τον πόλεμο στην υγεία μας και στο περιβάλλον της Αττικής


Όλοι την Τετάρτη 21/9/2022 στο Περιφερειακό Συμβούλιο

για να αποτρέψουμε το έγκλημα της καύσης των σκουπιδιών

Η συνεδρίαση εδώ: http://www.hellasnews.tv/site/live-2/

Μετά από 3 χρόνια «κρυφτούλι» της παράταξης Πατούλη, που απέφευγε τη συζήτηση του σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων όχι μόνο στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά ακόμη και στον  ΕΣΔΝΑ (!), τώρα ετοιμάζεται μια συνεδρίαση-παρωδία, με τηλεδιάσκεψη! Μια τόσο σοβαρή απόφαση για την υγεία των κατοίκων και για το περιβάλλον στην Αττική θα παρθεί από «φαντάσματα». Η παράταξη Πατούλη βολεύεται να «ψηφίζει» με κλειστές κάμερες και μικρόφωνα, με συμβούλους ωσεί παρόντες, χωρίς καμία λογοδοσία στους πολίτες για τη ζωή των οποίων κάποιοι αποφασίζουν.

Πίσω από την «πράσινη ανάπτυξη» στην οποία ομνύει ο Πατούλης βρίσκονται τα πράσσειν άλογα του σχεδιασμού του για τα σκουπίδια.

Ο ΠΕΣΔΑ Πατούλη φέρνει μόνο στάχτη (στην Αττική) και Βurberrys (στα γραφεία του περιφερειάρχη)

-Όχι απλώς δεν κλείνει τη Φυλή, όπως υποσχόταν (και) ο Πατούλης, αλλά διαιωνίζει το αίσχος του ΟΕΔΑ Φυλής και το επεκτείνει στο Γραμματικό και στο Σχιστό και σε 3 ακόμη θέσεις που δεν κατονομάζονται. Ήδη οι πολίτες της Αττικής πληρώνουν χαράτσι ταφής απορριμμάτων λόγω της διαιώνισης του περιβαλλοντικού εγκλήματος της Φυλής διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τις περιφερειακές αρχές της Περιφέρειας Αττικής!

-Τα ωραία λόγια περί «ανακύκλωσης», «πράσινης ανάπτυξης» και «κυκλικής οικονομίας» χρησιμοποιούνται για να «ντύσουν» τα ΣΔΙΤ με συμβάσεις παραχώρησης για δεκαετίες (όπως στις Εθνικές Οδούς): δηλαδή μια μεγάλη μπίζνα των ολιγαρχών, με εγγυημένα κέρδη, που θα κληθούμε να τα πληρώσουμε με νέα δημοτικά τέλη και χαράτσια!

-Φέρνει τα εργοστάσια καύσης σκουπιδιών στην ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά Αττική των 5 εκ. κατοίκων. Σε μια Αττική που η πραγματική ανακύκλωση, επανάχρηση, μείωση της συσκευασίας και κομποστοποίηση των οργανικών αποβλήτων είναι άπιαστο όνειρο εν έτει 2022, ο Πατούλης νομίζει ότι θα εξαφανίσει τα σκουπίδια με το να τα.. κάψει!

Σε συνέχεια του περιβαλλοντοκτόνου νόμου της κυβέρνησης της ΝΔ, ο Πατούλης έρχεται ανερυθρίαστα να θεσμοθετήσει –- στην «3η αναθεώρηση» του ΠΕΣΔΑ όσα οι προηγούμενοι ΠΕΣΔΑ υπονοούσαν αλλά δεν τολμούσαν να περιγράψουν ευθέως. Μετά από 3 χρόνια αποτυχίας σε οποιοδήποτε επίπεδο ανακύκλωσης (που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το μονοψήφιο ποσοστό!) και δημόσιας διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, ο Πατούλης ονομάζει «προτεραιότητα» την καύση σκουπιδιών! Τον πλέον επιβαρυντικό για την ατμόσφαιρα και άκρως επικίνδυνο για την δημόσια υγεία όλων των κατοίκων της Αττικής και των όμορων περιοχών τρόπο.

Το είχαν προδώσει βέβαια οι οικονομικές στήλες των εφημερίδων που πανηγύριζαν για τις «μπίζνες 1 δισ ευρώ» που ενδιαφέρουν «τους μεγάλους ομίλους της χώρας που παραδοσιακά ενδιαφέρονται για τα έργα απορριμμάτων (Ελλάκτωρ, ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, Ιντρακάτ κ.α) αλλά και διεθνείς παίκτες», όπως η Γαλλική Suez. Αυτό που δεν μας λένε βέβαια είναι ότι οι «μπίζνες» αυτές θα γίνουν σε βάρος της υγείας μας και της τσέπης μας!

 

(Η συγκέντρωση αναβάλλεται λόγω απεργίας των ΜΜΜ)

την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9 στις 3μμ

στην έδρα της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15)

για να διεκδικήσουμε:

• Να μην περάσει η ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του ΠΕΣΔΑ Πατούλη.

• Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής και όλες οι εγκαταστάσεις, με αποκατάσταση της περιοχής. Καμία άλλη χωματερή σε άλλη περιοχή, ούτε στο Σχιστό, ούτε στο Γραμματικό, ούτε πουθενά. 

• Κανένα εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών. Όχι στις ΜΕΑ (Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων)- «υπηρέτη» της καύσης. 

• Έξω οι ιδιώτες από τα απορρίμματα. Όχι στα ΣΔΙΤ. Καμία ιδιωτικοποίηση ούτε στην αποκομιδή ούτε στη διαχείριση στους δήμους και τις περιφέρειες. Να καταργηθεί ο διαβρωτικός θεσμός των αντισταθμιστικών οφελών.

• Κανένα νέο χαράτσι για τα απορρίμματα. Να πληρώσει για τη διαχείριση των απορριμμάτων το κεφάλαιο που παράγει τα απορρίμματα (συσκευασία, χρήση υλικών κλπ) 

• Να μπει τέρμα στην ανάθεση της ανακύκλωσης στους ιδιώτες. Όλη η διαχείριση των απορριμμάτων με δημόσια διαχείριση με τον έλεγχο των εργαζόμενων. 

• Δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων με κοινωνικό έλεγχο, δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων, απαγόρευση των μη ανακυκλώσιμων υλικών (όχι στο πλαστικό κλπ). Ανακύκλωση – κομποστοποίηση – επαναχρησιμοποίηση τώρα. Να ελαχιστοποιηθεί το τελικό υπόλειμμα, ώστε να είναι διαχειρίσιμο από τις τοπικές κοινωνίες με προτεραιότητα την υγεία του λαού και το περιβάλλον και με τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων. 

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα αποκομιδής - διαχείρισης απορριμμάτων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

 

Όλοι την Τετάρτη 21/9/2022 στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Συγγρού 15)

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑ

για να αποτρέψουμε το έγκλημα της καύσης των σκουπιδιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.